2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Alles wat je wilt weten over een portofoon

Alhoewel portofoons al een aantal jaren bestaat, zijn de portofoons tegenwoordig populairder dan ooit. Vrijwel overal kom je ze tegen en dat in elke sector. In de evenementen branche, in de zorg, in de horeca en zelfs bij jou in de supermarkt. Al tientallen jaren worden portofoons gebruikt voor communicatie onderling. Niet alleen voor korte afstanden, maar ook voor lange afstanden is een portofoon geschikt. Alhoewel we allemaal wel eens gehoord hebben over de term portofoon weten we nog steeds niet allemaal wat een portofoon is. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag alles wat je wilt weten over de portofoon. Wat is een portofoon? Hoe werkt een portofoon? Hoe gebruik je een portofoon en bovenal wat kun je precies met een portofoon? In dit artikel lees je al je antwoorden op al je vragen over de portofoon. Klaar voor? Lees dan mee.

Wat is een portofoon nu eigenlijk?

Laten we beginnen bij waar het allemaal begint. De vraag wat is een portofoon? Alhoewel we allemaal wel eens het woord portofoon hebben gehoord, weten niet veel wat een portofoon precies is. Een portofoon is ook wel bekend onder de naam walkie talkie. Nu beginnen er vast meer belletjes te rinkelen. Hiermee kun je dus communiceren met mensen die op een andere plek staan. Wanneer een walkie talkie op een professionele manier gebruikt wordt, dan spreken we over een portofoon. Portofoon oplossingen zijn dus ideaal.

Hoe werkt een portofoon dan precies?

De werking van een portofoon is eigenlijk vrij simpel. In de meeste gevallen zijn ze voorzien van twee draaiknoppen. Een volume schakelaar en kanaalschakelaar. Zijn beide portofoons ingesteld op het zelfde kanaal? Bijvoorbeeld kanaal 3, dan kunnen beide portofoons met elkaar communiceren. Op veel portofoons zit ook een knop, de PTT genoemd Oftewel de push to talk. Druk deze in en je kunt beginnen met praten.

Wat kun je met een portofoon?

Met een portofoon kun je dus op zowel korte, als grotere afstand communiceren met de persoon die je wilt. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de horeca? Dan kan het heel handig te zijn om te communiceren met je collega’s binnen, terwijl jij de klanten op het terras helpt. Een portofoon is een geweldig communicatiemiddel. Meer lezen over portofoons? Bekijk de website va Comfective!

 

Gerelateerde artikelen

Een personal trainer Amersfoort huren

Bewindvoering in Nijmegen nodig? Kom langs bij Jansen Bewindvoering

Kunstplanten voor buiten

Koop van der Wal adviseert u graag over de mogelijkheden op maat

Het leren fietsen

Vertrouw op schoonheidssalon Zoetermeer Jossy van der Zwan