2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Ik heb een slechte adem, wat moet ik doen?

Je kent het wel, je bent met iemand aan het praten en opeens ruik je een vervelende geur uit de mond van de persoon met wie je aan het praten bent. Of nog erger, je ruikt je eigen adem en probeert zo snel mogelijk het gesprek te eindigen. Hoe je het ook wendt of keert, we hebben er allemaal wel eens last van: een slechte adem. De ene persoon net wat vaker dan de ander, dat dan weer wel. Daarom wordt het eens tijd om ons te verdiepen in wat een slechte adem precies is, hoe ontstaat een slechte adem en bovenal, wat kun je doen tegen een slechte adem? In dit artikel leggen wij je alles uit over wat je moet en wilt weten over een slechte adem. Niet alleen handig voor je zelf, maar ook voor de mensen om je heen. Vergeet niet, een slechte adem kan erg vervelend zijn. Pest er dus niemand mee, maar geef het aan en laat hem of haar dit artikel lezen. Wij geven je namelijk enkele tips voor het voorkomen en bestrijden van een slechte adem.

Wat is een slechte adem precies?

Maar eerst, wat is het precies? Een slechte adem ontstaat meestal door bacteriën in de mond. Het zorgt voor gassen die vies ruiken omdat deze bacteriën etensresten op eten. Wil je dit voorkomen? Begin dan eens met het goed poesten van uw tanden en kiezen. Ook is het gebruik van tandenstokers of flosdraad aan te raden. Eet ook regelmatig en vergeet niet te drinken.

En hoe ontstaat een slechte adem eigenlijk?

Zoals net al aangegeven ontstaat een slechte adem in de meeste gevallen door bacteriën in de mond die van etensresten gassen maken, oftewel zwavel. Deze gassen zorgen voor een vieze adem. Maar waar kunnen deze bacteriën zitten? Dat zijn op de volgende plekken:”

–          Tong

–          Tanden of kiezen

–          Tandvlees

–          Gaatjes

–          Keelamandelen

Meer lezen over een witte tong?

Wat kun je doen tegen een slechte adem?

Je kunt gelukkig genoeg doen tegen een slechte adem. Poets goed je tanden. Ook is het gebruik van tandenstokers of flosdraad aan te raden. Eet ook regelmatig en vergeet niet te drinken

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Tips voor een eerste date voor mannen – hoe je haar kunt laten zien dat je een tweede date waardig b

Wat kan je doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen

Een e-sigaret voor de eerste keer kopen

Mesotherapie, het nieuwe afvallen met blijvend effect

Incontinentie bij ouderen: 5 tips

Wat is de Invisalign beugel voor volwassenen eigenlijk?