2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship bij de overheid: een flitsende start van uw carrière!

 

Clichés genoeg, maar een traineeship is uitdagend

Het volgen van een traineeship bij de overheid is een goede manier om te bouwen aan een flitsende carrière. Er bestaan veel clichés over een traineeship bij de overheid volgen. Zo zouden deze trajecten slecht verdienen en leeft de gedachte dat een traineeship inhoudelijk weinig uitdagend zijn. Maar niets is minder waar. Er zijn tal van uitdagende traineeships vandaag de dag. En…. wie kiest voor een traineeship bij de Rijksoverheid of een gemeente profiteert hier in brede zin van. Hoe zit dit? Welke voordelen levert dit allemaal op?

 

 

Werken en leren combineren

Een traineeship volgen in deze tijd betekent niet alleen werken. Bij traineeships bij de overheid volgt u ook vaak cursussen, bent u present bij meetings en dot u veel nieuwe kennis op. Een traineeship is vaak werken en leren tegelijk en een combinatie van het aangename met het nuttige. U doet veel nieuwe contacten op en bouwt zo een netwerk op. Die contacten kunnen later van pas komen als u op zoek gaat naar en vaste betrekking.

 

 

Een goede manier om u te oriënteren

Traineeships bij de overheid zijn een perfecte manier om voor uzelf te beslissen of overheidswerk bij u past. U maakt tijdens een traineeship namelijk kennis met uiteenlopende aspecten van het werk. Een traineeship biedt de kans om de organisatie waarin u werkzaam beter te leren kennen en te bepalen of dit type werk wel bij u past. Zonder dat u direct vast zit aan een baan.

 

 

Perspectief op een baan

Via een traineeship zijn al duizenden mensen aan en uitdagende baan gekomen. Vaak volgt deze, bij tevredenheid wederzijds, direct of kort na een traineeship. Kortom: een traineeship bij de overheid volgen is vaak een flitsende start van uw carrière!