2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Het spuitgieten van kunststof

Kunststof spuitgieten, iets waar niet veel mensen wat van af weten maar iets wat wel vaak gebeurt. Dit gebeurt door zware en grote machines, je moet goed zijn opgeleid voor dit werk om het werk goed te kunnen uitoefenen. In dit artikelen wordt er meer verteld over hoe het spuitgieten van kunststof precies werkt. Laten we beginnen met vertellen wat spuitgieten precies is, dit is het snel en goedkoop produceren van goede kwaliteit kunststof. Er worden dan korrels kunststof gesmolten op een hele hoge temperatuur. Wanneer dit een grote massa is geworden, wordt het in een bepaalde vorm gespoten, daarna heb je je product van kunststof. Later kan deze vorm worden opengemaakt, in deze vorm vind je dan je product van kunststof. Dit kan heel snel worden gedaan, daarom is het een voordeel op het gebied van massaproductie.

Wanneer je gaat beginnen met spuitgieten moeten er eerst korreltjes kunststof in worden gedaan. Wanneer dit is gedaan gaan deze korrels via een speciale cilinder naar een verwarmd deel. Eenmaal aangekomen in dat verwarmde deel worden de deeltjes kunststof gesmolten door de warme en de hoge druk. Door deze hoge druk wordt het plastic uiteindelijk uit de machine geperst. De matrijs waar het kunststof in word gegoten is koud, hierdoor zal de kunststof smelten. Wanneer het product helemaal is gestold kan het worden uitgenomen door een robot of door mensen zelf.

Spuitgieten kan worden gebruikt in verschillende situaties, het is vooral handig op het gebied van massaproductie. Je schaft een matrijs aan, deze kan meerdere malen worden gebruikt. Door meerdere malen gebruik te maken van de matrijs maak je er uiteindelijk winst op. Het maakt niet uit welk product je wilt produceren, ook maakt heet soort plastic waarmee je het product wilt maken ook helemaal niks uit. Heb je hierdoor interesse gekregen in kunststof spuitgieten? Bij BPO, een ontwerpbureau Delft, kan dit worden gedaan met hele hoge kwaliteit!

http://www.bpo.nl