2Binsite Artikel Website
Image default
Banen en opleidingen

6 tekenen dat deze baan uw aandacht niet verdient

vacatures

Het vinden van een baan is buitengewoon vervelend. Soms gaan we akkoord met de eerste optie die tegenkomt, of geven we op en zijn we tevreden met wat we hebben, hoewel we onbewust begrijpen dat het niet de moeite waard is om ons op te abonneren. Mediaconsultant en investeerder John Boytnott deelden tips om het verkeerde bedrijf te herkennen tijdens de interviewfase.
Zelf ben ik een paar jaar geleden op deze hark gestapt. Toen verliet ik de media-startup en kreeg ik een baan bij een ander bedrijf. Het leek me beter te passen. Maar ik had het fout. Het kostte me een aantal jaren om de situatie te veranderen. Deze fouten komen vrij vaak voor, maar kunnen worden vermeden. Let de volgende keer dat u op zoek bent naar uw droombaan, op deze bakens. Ze zullen aangeven dat dit niet je lot is.
1. Salarisonderhandelingen vallen stil
De interviewer bracht de kwestie van uw salarisverwachtingen ter sprake en iedereen voelde zich ongemakkelijk. Als het door u aangegeven bedrag overeenkomt met uw ervaring en profiel, maar tegelijkertijd categorisch niet bij de werkgever past, is dit een reden om na te denken. Hoogstwaarschijnlijk onderschat het bedrijf gewoon zijn werknemers. Verwacht u dat uw salaris in de loop van de tijd zal stijgen? Wees niet onder valse illusie.
2. Je hebt medelijden met de klanten van het bedrijf
Zoals elke gezonde kandidaat staat u op het punt beoordelingen van het bedrijf te lezen. Als u merkt dat een bedrijf respectloos is voor zijn klanten, bent u waarschijnlijk geen uitzondering. Zelfs als u geen familie bent van haar doelgroep, moet u ongepast gedrag niet door de vingers zien. De meeste organisaties die hun klanten niet waarderen, weten niet hoe ze zakelijke relaties met teamleden moeten opbouwen.
3. Het interview doet denken aan “Gossip Girl”
Roddelen is altijd walgelijk, maar het is vooral onaangenaam als de interviewer in een gesprek met een vreemde niet vleiend over collega’s spreekt. Bovendien spreekt het van een problematisch psychologisch klimaat in de organisatie. Je kunt je collega’s nooit vertrouwen als ze geruchten verspreiden. Belangrijke verduidelijking: verwar transparantie en eerlijkheid niet met roddels. Als uw interviewer respect heeft voor de problemen waaraan het bedrijf werkt, is dat een heel ander verhaal.

4. U verlaat het interview zonder een duidelijk beeld te hebben van uw toekomst in het bedrijf
Als je een HR-manager vraagt ​​om in een notendop de vooruitzichten voor carrièregroei in het bedrijf te beschrijven, steekt hij zijn handen vol ongeloof op. Millennials verwachten een bedrijf met een duidelijke visie en een sterke bedrijfscultuur. Als je wegloopt van een interview zonder te beseffen wat je te wachten staat, is dit waarschijnlijk niet de plek voor jou.
5. HR-manager geeft uitgebreide antwoorden op vragen over de functie
Het enige dat u in deze fase interesseert, zijn uw functieverantwoordelijkheden en functies. Bedrijven die geven om succes op de lange termijn, schrijven gedetailleerde functiebeschrijvingen en delen deze graag met de beste kandidaten.
6. Het personeelsverloop in het bedrijf is hoger dan in fastfood
Vraag tijdens het gesprek aan de leidinggevende hoeveel medewerkers hier werken. Als het bedrijf alleen nieuwkomers in dienst heeft, moet u onmiddellijk op uw hoede zijn. Hoe beter u zich voorbereidt op uw zoektocht naar een baan, hoe meer ervaring u opdoet. Houd deze bakens in de gaten, zelfs als u bijna wanhopig bent. De verkeerde keuze zal de situatie alleen maar erger maken.

https://www.vindazo.be