2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Rijden in een nieuwe auto

Het bezit van een auto is veelal een dure aangelegenheid. Omdat de aanschaf van een nieuwe auto niet goedkoop is, kies je misschien liever voor een tweedehands model. Maar hoewel de aanschafprijs lager is, brengt een gebruikte auto ook een aantal nadelen met zich mee. Vaak zit erg geen garantie meer op reparaties, terwijl juist bij een oudere auto zaken als slijtage een rol gaan spelen. Onderhoudsbeurten kunnen daardoor soms onverwacht duur uitvallen. Om deze onverwachte kosten te voorkomen, zou je ook eens kunnen overwegen om een lease auto te gaan rijden. 

Het verschil tussen zakelijk en privé bij goedkoop auto leasen

Dat er in de zakelijke sector gebruik wordt gemaakt van lease auto’s, is doorgaans wel bekend. Maar dat je ook privé prima een auto kunt leasen weet niet iedereen. Of misschien denk je dat privé lease niet voor iedereen bedoeld is en dat je daar niet voor in aanmerking komt. Juist dan is het zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen. Het verschil met zakelijke lease zit hem voornamelijk in de fiscale bijtelling. Die bijtelling geldt namelijk niet als je privé een lease auto rijdt. Je betaalt dan alleen de maandelijkse lease prijs. 

Hoe zit het met de kosten

Zowel zakelijk als privé geldt dat je maandelijks een lease prijs betaalt aan de leasemaatschappij. Voor zakelijke rijders wordt daarnaast een fiscale bijtelling berekend op basis van de waarde van de auto. In je leasecontract is daarnaast vastgelegd in welke mate de brandstofkosten worden vergoed. Kom je boven dat bedrag, dan betaal je wat je meer gebruikt zelf. Alle andere kosten, zoals reparaties, belasting en verzekering, zijn in principe voor de leasemaatschappij. Bij de leasemaatschappij kun je navragen wat de voorwaarden zijn en welke kosten wel en niet gedekt zijn, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/