2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Ik wil een auto leasen, waar moet ik op letten?

Als je hebt besloten om een auto te gaan leasen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Je moet vooraf bepalen hoeveel je er per maand aan uit kan en wilt geven. Deze kosten zul je de komende jaren hebben en dat moet je dus goed incalculeren om financiële problemen te voorkomen. Verder moet je voor jezelf bepalen wat je in het leasepakket wilt. De verzekeringen en belastingen en het onderhoud zijn vaak standaard in het pakket opgenomen. Schade door een aanrijding valt onder de allrisk verzekering, maar er is vaak wel een eigen risico. Dit is ook een punt om op te letten. Een lease auto is iets waar je goed over na moet denken voordat je je handtekening onder een contract zet.

Wat zijn de voordelen van leasen?

Er zijn zeker voordelen aan leasen boven zelf kopen. Je hoeft geen groot bedrag ineens te investeren of een dure persoonlijke lening af te sluiten. Je hoeft geen rekening te houden met de kosten van onderhoudsbeurten en onverwachte reparaties. En je hoeft niet bang te zijn dat de kosten tussentijds omhoog gaan, want je spreekt voor de looptijd van het leasecontract een vast bedrag af en dat blijft gedurende de volledige looptijd ongewijzigd. Het enige wat je betaalt is de brandstof en je moet ervoor zorgen dat je binnen het aantal te rijden kilometers per jaar blijft. Doe je dat laatste niet dan moet je bijbetalen.

Zijn er ook nadelen?

Het belangrijkste nadeel van een leasecontract is dat je er voor een langere periode aan vast zit. Als je het contract tussentijds wilt opzeggen dan kost dat vaak een flink bedrag. De leasemaatschappij heft het maandbedrag immers berekend op basis van de volledige contractduur, dus als je halverwege wilt stoppen lopen ze flink wat inkomsten mis. En daar zul jij dan voor een groot deel voor moeten opdraaien. Soms betaal je tot wel 100% van de nog resterende looptijd. Dus het is belangrijk om je goed te realiseren welke verplichting je aangaat

http://www.leaseautocentrale.nl/