2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Bedrijfsauto leasen: waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een bedrijfsauto, overweeg je vast ook die te leasen. Waarschijnlijk ben je daarmee goedkoper uit dan met zelf kopen, dat hangt van enkele factoren af als merk en model en looptijd van het leasecontract. Natuurlijk zijn er meer verschillen tussen een bedrijfsauto leasen en kopen dan alleen een verschil in kosten. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje. Dan kun je zelf beslissen wat bij jou en je bedrijf past.

Aanschaf of afsluiten leasecontract

Koop je een auto, dan moet je in één keer het complete aanschafbedrag ophoesten, of een lening of andere vorm van financiering afsluiten. Dan heb je de wagen in eigendom. Het voordeel daarvan is dat je zelf kunt beslissen wat je ermee doet. Wil je hem aan iemand uitlenen, of in een andere kleur spuiten? Geen probleem. Dat kan met een leasewagen niet zomaar. Wil je een bedrijfsauto leasen, dan sluit je een contract af waarbij je rekening moet houden met wat er wel en niet bij inbegrepen is. Hoeveel kilometers kun je vrij rijden, kun je winterbanden laten monteren, krijg je vervangend vervoer bij een defect of schade? Daar staat tegenover dat je daarna niet meer voor onaangename (financiële) verrassingen komt te staan. Je weet voor de komende twaalf tot zestig maanden precies welk bedrag je kwijt bent aan je auto – brandstofkosten, schadeherstel en onderhoud inbegrepen.

En als je de auto wegdoet?

Wil je een eigen auto verkopen, dan beslis je zelf aan wie en voor welke prijs. Je moet echter wel een koper vinden en eventueel onderhandelen. Bij een leaseauto is dat niet nodig, die gaat als het contract afloopt gewoon terug naar de leasemaatschappij. En je rijdt elk jaar tot elke vijf jaar in een nieuwe auto, met de laatste veiligheids- en milieutechnische snufjes

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/