2Binsite Artikel Website
Image default
Alarmsysteem

Hoelang bestaat lockpicking al?

Het nastreven van lockpicking is zo oud als het slot, dat zelf zo oud is als de beschaving. Maar in de gehele geschiedenis van de wereld was er slechts een kort moment, dat ongeveer 70 jaar duurde, waar je iets onder slot en sleutel kon leggen – een kist, een kluis, je huis en heeft een volledige, onwrikbare zekerheid dat geen indringer eraan zou kunnen komen.

 

 

 

Perfecte veiligheid

Dit is een gevoel dat beveiligingsdeskundigen “perfecte veiligheid” noemen. Een slot dat dus niet open te maken is met een lockpick. Omdat we in de jaren 1850 de perfecte veiligheid hebben verloren, bleef het onduidelijk. Ondanks enorme sprongen vooruit in beveiligingstechnologie, hebben we nog nooit de perfecte veiligheid terug kunnen krijgen.

 

Hoelang bestaan sloten al?

Sloten gaan tenminste zo ver als oud Egypte (alhoewel misschien afkomstig uit het oude Mesopotamië). Van de middeleeuwen aan voor honderden jaren, sloten waren niet erg goed. Het beste dat slotenmakers zouden kunnen doen, was om functies zoals valse sleutelgaten toe te voegen die in ieder geval een trespasser zouden kunnen verwarren.

 

Joseph Bramah

Maar alles veranderde in de jaren 1770 met de komst van een uitvinder genaamd Joseph Bramah naar de Engelse slotenmaker opkomst. Bramah was een bekende wetenschaper die bekend zou worden als een van de vaders van pneumatische macht. Maar hij heeft ook zijn talenten toegepast op het verbeteren van sloten.

 

 

Hij creëerde een slot dat veel beter was dan de wereld die ooit werd gezien. Zijn zogenaamde Bramah veiligheidsslot had lagen van complexiteit tussen de sleutel en de deadbolt die Bramah geloofde dat het 100 procent diefstal en lockpick bestendig maakte. Bramah was zo vol vertrouwen in zijn ontwerp dat hij een pamflet heeft gepubliceerd waarin precies werd aangegeven hoe het werkte.

 

 

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/