2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boerderij?

Steeds meer ontstaat de wens om landelijk te gaan wonen. En hoe kan dat nu beter dan op een mooie boerderij gelegen in de natuur. We dromen van ruimte en rust. Zeker in deze hectische maatschappij. Het voordeel aan een boerderij is dat je veel ruimte ter beschikking hebt, maar dat je daarnaast ook alle mogelijkheden hebt om de het te verbouwen of in te richting verschillende soorten stijlen. Zo zie je regelmatig dat oude boerderijen worden gemoderniseerd, maar ook dat juist het karakteristieke landelijke in het pand wordt gewaarborgd. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je besluit een boerderij kopen?

Boerderij kopen, enkele tips

Tip 1 controleer de omgevingsfactoren: Je wilt niet te maken hebben met alle eisen waar je aan moet voldoen wanneer je in een milieuzone woont van een veebedrijf. Op het eerste gezicht lijken dit misschien niet veel eisen, maar deze kunnen behoorlijk oplopen en beperkend worden voor jouw woongenot.

Tip 2 denk praktisch: Heb jij een goede auto en vind je het niet erg om een stuk te moeten rijden om bij voorzieningen zoals winkels, scholen en de dokter te komen? Dan is het geen probleem om erg landelijk te lopen. Heb jij een drukke baan en kinderen die naar school moeten? Dan is het wellicht handig om wat dichter bij een dorp of de stad te wonen.

Tip 3: maak een begroting: Een boerderij verbouwen klinkt heel leuk en idealistisch, maar houdt er rekening mee dat hier ook een hoop verbouwingskosten bij komen kijken. Maar vooraf een begroting en een plan, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

https://klement-rentmeesters.nl/boerderij-te-koop/