2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Pneumatiek

Pneumatiek is van essentieel belang bij het gebruik van sommige machines. Pneumatiek is namelijk een energievorm samengeperste lucht (ook wel perslucht genoemd) zorgt voor energieoverdracht.

Pneumatiek wordt bediend door perslucht die vaak wordt opgewekt door compressoren, en worden door leidingen naar verschillende machines en processen gestuurd. Pneumatiek wordt in de praktijk voornamelijk gebruikt bij lichte werkzaamheden. Meer informatie nodig? Lees dan snel verder. 

 

De voordelen

Pneumatiek heeft een paar voordelen en nadelen: 

 

  • Het kost niet veel om het aan te schaffen.

  • Pneumatisch gereedschap is vaker lichter dan de elektrische. 

  • Pnuematisch systeem is makkelijker toe te passen op vochtige aplicaties dan een elektrisch systeem.

  • Pneumatische onderdelen gaan lang mee, zijn betrouwbaar en zijn eenvoudig opgebouwd. 

  • Lineaire bewegingen zijn eenvoudig te realiseren door gebruik van cilinders en stuurventielen.

  • De perslucht is makkelijk op te slaan.

Wilt u meer informatie over pneumatiek? Neem dan eens een kijkje op de website van Ebora. Hier is genoeg informatie te vinden.  

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de producten van Ebora? Kijk dan gerust even op de website. Hier is veel informatie te vinden over pneumatiek, maar zeker ook over andere onderdelen. Zo staat er meer informatie over een luchtslang, ventieleiland, cilinders, luchtverzirgen, fittingen en snelkoppelingen en pneumapole. Meerdere onderdelen zijn dus te verkrijgen bij Ebora. Als u er niet uitkomt kunt u altijd een specialist raadplegen. Ze helpen u graag verder en stellen persoonlijk advies op aan de hand van het probleem. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat u de verkeerde producten gebruikt. Neem een kijkje op de website om contact op te nemen met een van de experts. 

 

https://ebora.nl/