2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Door corona kun je beter met de auto op vakantie

Corona is sinds het begin van het jaar een persoon die in elke kamer kan zitten en waar je rekening mee dient te houden. Zo is er natuurlijk in Nederland de 1,5 meter maatregel en nog vele andere maatregelen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook reisverboden voor diverse landen. De Nederlandse overheid wilt natuurlijk niet dat mensen het Coronavirus oplopen op vakantie en het dan vervolgens bij terugkomst in Nederland verspreiden. Ook wilt de overheid natuurlijk niet dat mensen uit andere landen hiernaartoe reizen en het virus met zich mee brengen. Vervolgens kunnen deze mensen het dan verspreiden in Nederland. In Nederland zelf kan dit dan weer leiden tot een nieuwe golf. Om dit dus te voorkomen zijn er dus waarschuwingen en verboden.

Kleuren

De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om kleuren te geven aan landen. Aan de hand van deze kleuren kan iemand dan aflezen of het land veel genoeg is of er wordt afgeraden om er naartoe te reizen. Een belangrijk punt hierin is dat er voor bepaalde landen ook een verbod geldt. Zo bekijkt de overheid elke de situaties in diverse landen en worden deze dus ook in de gate gehouden. Het is dan ook belangrijk dat je voor vertrek goed de situaties in de gaten houdt. Zo kan de overheid ook bepaalde gebieden in een land aanwijzen zoals bijvoorbeeld de stad Madrid in Spanje. Hiervoor geldt dan bijvoorbeeld code rood, terwijl de rest van Spanje code oranje is. Dit kan heel erg wisselen. Zo kan het vandaag geel zijn en morgen oranje. Als een land of gebied een oranje code heeft dan dien je er alleen naar toe te reizen indien strikt noodzakelijk. Sommige mensen kiezen er echter voor om er tocht naar toe te reizen. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen zelf een risico lopen maar ze brengen ook andere mensen in Nederland in gevaar. Het is dan ook belangrijk dat mensen bij terugkomst 10 dagen in quarantaine gaan. Het is hierbij de bedoeling dat mensen thuisblijven en geen sociale contacten hebben. Zo kan er dan gedurende die 10 dagen worden gekeken of er symptomen ontstaan. Als dit niet het geval is heb je geluk gehad en kun je na die 10 dagen weer verder op de manier zoals je het voor je vakantie ook deed.

Vervoer

Mocht je nu naar een land gaan met het vliegtuig. Denk er dan aan dat de terugvlucht mogelijk kan worden gecanceld omdat de code van het gebied verandert. Het is een risico wat iedereen zelf loopt. Het is dan ook je eigenverantwoordelijkheid. Het kan slim zijn om in plaats van het vliegtuig een personenbus huren echt. Zo kun je namelijk wel verplaatsen. Daarnaast kun je door personenbus huren echt veel meer meenemen dan je eerst kon met het vliegtuig. Met personenbus huren echt ben je dus veel mobieler en bezoek de plaatsen rondom je vakantiebestemming makkelijker.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/personenbus-huren-echt/