2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Autoverzekering

Rijd altijd veilig!

In de herfst kan het erg donker zijn, bovendien beslaan je autoruiten ook vaak en kunnen er harde regenbuien voorkomen. Hierdoor ontstaan er veel ongelukken op de weg waardoor er file ontstaat. Het is daarom belangrijk dat je een autoverzekering van InShared afsluit. In deze blog staan vier tips die je moet volgen wanneer je veilig wilt blijven rijden in de herfst!

 

Handige tips om in de herfst het rijden veilig te houden

 

1. Blijf in je strook wanneer er file is

Niemand staat er om te springen: in de file staan. Veel mensen denken toch door van strook te wisselen dat ze sneller op de bestemming zijn. Toch is dit niet helemaal waar. Het enige wat ze veroorzaken is extra vertraging voor de andere weggebruikers.

Blijf op dezelfde strook en wacht tot de file weg is. Wil je toch niet in de file komen te staan? Vermijd dan de spits. Dit betekent dat je de wegen tussen 06:30 en 09:30 en van 15:30 tot 19:00 moet vermijden. Alleen dan hoef je niet in de file te staan!

 

2.Nat op de weg? Rijd heel voorzichtig! 

Wanneer het erg regenachtig is, is het verstandig om voorzichtiger te gaan rijden. In de herfst is de kans groot dat je op een nat wegdek rijdt. Zorg ervoor dat je genoeg afstand neemt op de andere weggebruikers en rem op tijd. Wanneer je te snel remt, kan het voorkomen dat je auto kan wegglijden. Heb je toch te maken met aquaplanning? Laat het gas dan los en laat de auto uitrollen.

 

3.Weet hoeveel spanning er op je banden staat

Wanneer je te zachte banden hebt, is de kans nóg groter dat je te maken krijgt met aquaplanning. En hiermee maak je ook de kans groter dat je een klapband krijgt. Om dit probleem op te lossen moet je elke twee maanden spanning van de banden meten. Dit kun je doen bij de meeste tankstations. De goede bandenspanning van jouw auto kun je terugvinden in het instructieboekje van je auto.

 

4.Doe je mistlampen aan

Ieder jaar zijn er in Nederland gemiddeld tussen de 40 en 90 dagen met mist. Het seizoen met de meeste mist is de herfst. Zonder dat je het weet zorgt de mist ervoor dat je te hard gaat rijden. Je hebt namelijk geen referentiepunt. Zorg er dus voor dat je goed op let hoe hard je rijdt, en doe je mistlampen aan. Deze lampen mag je aanzetten wanneer je door de weersomstandigheden nog geen 200 meter voor je kunt kijken. Aan de achterkant mag je de mistlampen aanzetten wanneer je minder dan 50 meter achter je kunt kijken.

 

Heb je al een autoverzekering? 

Door de weersomstandigheden in de herfst is de kans op schade veel groter. Het is namelijk erg donker en het kan erg mistig zijn op de weg. Bovendien regent het ook nog veel in de herfst. Door een autoverzekering af te sluiten kun je er zeker van zijn dat je verzekerd bent voor de schade. Ben je al verzekerd door een andere autoverzekering? Denk dan goed na of dit wel een autoverzekering is die goed bij je past. Wanneer dit niet zo is dan kun je ook eens kijken naar de autoverzekeringen van InShared. De autoverzekeringen van InShared zijn niet alleen erg handig voor je auto, maar je bent ook nog eens goedkoper uit dan je denkt!

 

https://www.inshared.nl/