2Binsite Artikel Website
Image default
Zorg

Een prachtige glimlach

De een hecht meer waarde aan het uiterlijk van zijn gebit dat de ander. Maar het is wel een feit dat er steeds meer opties zijn om je tanden mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan klinieken of middeltjes die je tanden bleken. Maar bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van facings op je tanden of een implantaat tand. Al deze manieren maken je tanden mooier dan ze eigenlijk van zichzelf zijn. Maar je kunt ook zelf dingen doen die ervoor zorgen dat jouw tanden natuurlijk mooi blijven. Dit heeft vooral met de gezondheid van jouw tanden te maken.

  • Tip 1.

Als eerste is het verstandig om je aandacht bij het poetsen te houden. Iedereen weet dat je minimaal twee keer per dag je tanden moet poetsen. Maar veel mensen laten het er nog wel eens bij inschieten. Dat is niet verstandig, zo worden de schadelijke bacteriën en tandplak niet verwijderd. Je geeft ze alle ruimte om schade te veroorzaken bij je tanden. Daarnaast moet je er ook opletten dat je minimaal twee minuten per keer aan het poetsen bent. Na twee minuten wordt de fluoride in tandpasta namelijk pas actief. Plus twee minuten is precies genoeg tijd om alle tanden goed schoon te krijgen.

  • Tip 2.

Ten tweede moet je nog meer dan alleen je tanden poetsen. Namelijk ook je tong! Hier verzamelen bacteriën zich ook en je tong raakt vaak alle tanden aan. Tijdens het poetsen kun je gemakkelijk je tong even meenemen. Of je kunt een speciale tongschraper kopen. 

  • Tip 3.

Ten slotte kun je ook investeren in een elektrische tandenborstel. Dan ben je niet meer afhankelijk van de technieken die je gebruikt bij een handtandenborstel. Zo een elektrische borstel maakt veel meer bewegingen en komt bij alle hoekjes van de tand of kies. Zo weet je zeker dan jouw mond goed schoon is. 


De gezondheid van jouw tanden zorgen ervoor dat jouw tanden er mooi uitzien en dat je adem fris is. Maar ook dat jouw tanden lang meegaan zonder problemen. Slechte verzorging zorgt namelijk voor gaatjes en als het uit de hand loopt, moet je misschien wel een wortelkanaalbehandeling. Dit kan erg pijnlijk zijn. Uiteindelijk is voorkomen altijd beter dan oplossen.

https://orfeokliniek.nl/