2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ruimte maken in jouw woning

Het is een bekend probleem voor vele huishoudens in Nederland: een tekort aan ruimte! We hebben allemaal behoefte aan ruimte in huis, al kan dit soms best lastig te realiseren zijn. Daarom zetten wij vandaag een aantal grote én kleine tips op een rij waarmee ook jij ruimte kunt maken in je woning.

 

Tip 1: Een dakkapel

De meest effectieve manier om meer ruimte te maken in je woning is het toevoegen van een dakkapel. Veel huizen in Nederland hebben een schuin dak. Deze huizen hebben vaak wel genoeg woonoppervlak, maar minder woonruimte omdat je met de schuine daken simpelweg weinig kunt. Door een dakkapel te bestellen bij besteleendakkapel los je het probleem van deze schuine daken direct op en creëer je heel wat extra ruimte én licht in je woning.

 

Tip 2: Praktisch meubilair

Meubilair als banken, kasten of tafels kunnen vaak veel ruimte in je huis opslokken. Daarom is het handig als ze naast hun primaire functie ook nog wat anders voor je woning kunnen betekenen. Kies er bijvoorbeeld voor om extra opberglades onder je bed of bank te installeren. Ook handig: een aantal lades in je tafel.

 

Wil je minder permanent meubilair in je woning? Dan zijn opklapbare of uittrekbare items enorm handig. Een uitklapbare tafel is bijvoorbeeld handig wanneer je normaal gesproken maar met twee man aan tafel wil zitten, maar toch de optie wil hebben om tijdens een feestje met meer mensen te kunnen gaan zitten. Hetzelfde geldt voor een bed voor eventuele logees. Door slim te kijken naar de mogelijkheden van meubels, kun je al snel heel wat kostbare ruimte besparen.

 

Tip 3: Maak je trap functioneel

In veel huizen is de trap een vrij onbenutte plaats waar je verder weinig lijkt te kunnen. Dat is echter niet waar: de trap biedt juist heel veel mogelijkheden! Een trap is met name geschikt voor extra opbergruimte. Door wat kastjes, een garderobe of lades onder je trap te laten monteren, creëer je meer opbergruimte op een centrale plaats in je huis. Een ideale combinatie dus. 

 

Tip 4: Neem afscheid

Merk je dat je, ondanks allerlei maatregelen, nog steeds te weinig ruimte hebt voor al je spullen? Bekijk dan of je niet beter kunt ‘ontspullen’. Bekijk alles waar je geen plaats meer voor hebt eens kritisch: wil je dat wel écht bewaren? Door afscheid te nemen van spullen, maak je direct meer ruimte voor jezelf. Aan de andere kant kun je er ook een ander een plezier mee doen, door deze spullen te verkopen of weg te geven aan vrienden, familie of de kringloop.

Gerelateerde artikelen

Horecajobagent.nl voor goed horecapersoneel

Inschrijven bij een arbodienst

Frigo Group is uw diepvries-partner nummer 1

Gas en waterleidingen

Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert

Roestvlekken verwijderen uit wastafels, toiletten en badkuipen