2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe maak je een app? | Handleiding voor beginners met goede ideeën

Je loopt net als velen rond met een geweldig idee voor een app. Hoe maak je je dromen waar? Graag helpen als professionele app ontwikkelaar je op weg met de beste tips uit de praktijk. Een handleiding: in 7 stappen zelf een app ontwikkelen. 

Terwijl sommigen ontwikkelaars inhuren en veel geld investeren in het laten uitkomen van de droom, kiezen anderen ervoor om zelf die taak op zich te nemen. En je hoeft geen hardcore programmeur te zijn om zelfs gecompliceerde apps te ontwikkelen. In deze handleiding reiken we je aan hoe je een app kunt maken met Xcode en Swift voor iOS.

Een korte samenvatting:

Stap 1: Maak een app framework

Maak een schets met daarin minimaal verwerkt:

  • Hoe moet de app werken?
  • Welke functies moet het bevatten?
  • Wat is noodzakelijk vs. wat is leuk om te hebben?

Stap 2: Onderzoek de app-markt grondig 

Wanneer je de app hebt ‘geschetst’ onderzoek je zorgvuldig:

  • Welke alternatieve apps en concurrenten zijn er op de markt?
  • Hoe onderscheid je idee zich van de rest van je concurrenten?
  • Is er vraag naar mijn app-idee?

Stap 3: Maak een mockup 

Een mockup is een visueel beeld van de lay-out van je app, UI en flow. Het helpt ontdekken of visuele elementen op het scherm met elkaar botsen, zodat je hier niet pas ver in het productieproces achterkomt. 

Stap 4: Start je app ontwikkeling   

Bouw met Xcode en Swift. 

Wil je verder lezen waarom juist deze programmeertools zo belangrijk voor je eindproduct zijn? En wat de verdere stappen zijn, met inhoudelijke tips per stap? Ga voor de volledige handleiding naar de Nodes Agency website waar het artikel uitvoerig stap voor stap staat uitgewerkt. Het artikel is samengesteld in samenwerking met developers, consultants en developers, die allen in-house al meer dan tien jaar garant staan voor de ontwikkeling van de beste apps en digitale producten wereldwijd, voor miljoenen gebruikers en toonaangevende brand. Naar de handleiding >>  

https://www.nodesagency.nl/app-maken-in-7-stappen/