2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van rijschoolsoftware

De kans op een succesvol digitale product of service wordt aanzienlijk vergroot wanneer de volgende aspecten met elkaar afgestemd zijn; teams,data,processen en software.

Rijschoolsoftware zorgt voor een optimale koppeling tussen backofficemedewerkers en instructeurs. Een goede planning wordt gezien als de operationele motor voor winstgevendheid. Alle boekingsfacetten zijn daarom in de software aanwezig. Maar wat levert het op? Allereerst vertellen we je iets over de softwarevoordelen in het algemeen. Vervolgens zoomen we in op de voordelen voor rijscholen.

De voordelen van standaard software

Het is fijn voor de portemonnee: Standaard software is goedkoper dan maatwerk. Dit komt omdat je bijvoorbeeld geen of zeer beperkt betaald voor ontwikkelkosten. Tevens ben je veel minder geld kwijt aan het onderhoud van software en je hoeft niet elke zoveel jaar opnieuw te investeren.

Je hebt geen zorgen over verouderde software: Voor softwareleveranciers is het veel gemakkelijker om standaard software te voorzien van de nieuwste features dan maatwerk. Daardoor ben je verzekerd van nieuwe update en releases.

Altijd beschikking over kwaliteit en ondersteuning: De software heeft zijn toegevoegde waarde al bewezen en wordt door een grote groep klanten gebruikt. Dit betekent dat je kiest voor een volwassen product dat is afgestemd op behoeften van jouw branche. En mocht je onverhoopt gedurende het gebruik ergens tegenaan lopen, dan staat het supportteam voor je klaar. Zij kennen de oplossing van binnen en buiten, en helpen je zo weer op weg.

Het is snel in gebruik te nemen: Een standaardoplossing is klaar gebruik zonder veel poespas. Het enige wat nodig is, is het afstemmen van de juiste configuratie om er zeker van te zijn dat de oplossing aansluit op uw specifieke wensen. Daardoor kan de implementatietijd zo kort mogelijk gehouden worden.

De software wordt gebouwd met de input van branchegenoten: Als organisatie is uw organisatie natuurlijk niet hetzelfde als al die anderen. Maar qua software behoefte komen uw behoeftes vaak overeen met die van uw collega’s uit de branche. Met een standaardoplossing heeft de leverancier deze wensen samengebracht in één oplossing.

De voordelen van software op maat

Goede maatwerk software maakt het eenvoudig om te groeien: zonder dat er grote aanpassingen moeten worden gedaan. Dat is heel anders wanneer je een standaardpakket gebruikt en er een migratie plaats moet vinden. Zo slaagt de maatwerk software er opnieuw in om een voordeel op termijn te bieden, waardoor het voor de toekomst verstandig is om hier gebruik van te maken.

Eenvoudig te koppelen met andere systemen die je al in gebruik hebt: Hierbij moet je denken aan software van derden waarvan je al gebruik maakt. Standaard software kan ook gekoppeld worden aan software van derden, maar het belangrijkste verschil is dat je bij maatwerk software zelf kan bepalen welke koppelingen er gemaakt moeten worden.

 

De voordelen van rijschoolsoftware

Bespaar tijd onderweg: Als je fulltime rijles geeft, dan kun je met rijschoolsoftware maar liefst 5 uur per week besparen. Dit is vijf uur per week die je minder kwijt bent aan het nabellen van leerlingen, inplannen van afspraken, controleren of de facturen wel zijn betaald en noem maar op. Want dit kun je allemaal vanuit de auto doen. Dat betekent dat je meer tijd over hebt voor extra rijlessen. En dat is natuurlijk wel lekker voor de rijschool kas, het is extra omzet en daardoor extra winst. Zo heb je de investering voor software er direct alweer uit en hou je zelfs meer over.

Bespaar op kosten van de boekhouder en/of accountant: Door van software gebruik te maken staat alles automatisch en gestructureerd op een rijtje. Door je boekhouder en/of accountant toegang tot gegevens in het systeem te geven hoef jij niet meer te werken met losse excel-bestanden en logboeken. Tevens is de boekhouder veel minder tijd kwijt met jouw boekhouding, en dat bespaart je een hoop geld. Hiernaast is het ook mogelijk om te koppelen met boekhoudsoftware als Exact, Snelstart en Twinfield.

Leerling missen minder vaak een rijles: Doordat leerlingen automatisch een herinnering van de geplande les ontvangen komt het minder vaak voor dat een leerling zijn of haar les mist. Hierdoor weet je bijna zeker dat de rijles door zal gaan en heb je geen onverwachtse gaten meer in je agenda.

Minder tijd kwijt aan plannen: Leerlingen kunnen zichzelf inplannen, dat scheelt veel tijd in het nabellen van leerlingen om een afspraak te plannen, bevestigen en/of in de lesauto om een nieuwe afspraak te plannen.

Tussentijdse toetsen, het examen en uitslagen automatisch in CBR Top koppeling: Leerlingen kunnen de rijschool machtigen om gegevens vanuit het CBR automatisch naar de software over te brengen met zijn of haar DigiD. Hierdoor is de informatie van elke leerling in veel gevallen al compleet. En op het moment dat je tussentijdse toetsen en examens bij het CBR reserveert, komt dit automatisch in de agenda te staan. Daarnaast synchroniseert de koppeling ook de uitslagen van de examens en toetsen. Je ziet direct na het examen hoe jouw leerling op de verschillende onderdelen heeft gescoord.

Overzichtelijk vorderingskaarten per leerling bijhouden: Tijdens de rijlessen kun je per leerling een digitale vorderingskaart bijhouden via de app op je telefoon of tablet. Hierdoor heb je altijd alle gegevens van de leerling bij de hand en is ook de leerling altijd up-to-date via de gekoppelde leerling app. Dat scheelt weer een hoop tijd in administratie.

Je hele debiteurenadministratie overzichtelijk in één systeem: Met rijschoolsoftware hebt je jouw gehele debiteurenadministratie, inclusief betalingsherinneringen, in één systeem. Zo is er altijd overzicht. Niet alleen handig voor jou en je administratieve medewerkers, maar ook voor je boekhouder.

Split facturen eenvoudig op, verzend en voeg betalingen toe: Rijschoolsoftware maakt het opsplitsen en verzenden van facturen kinderspel. Facturen worden eerder voldaan, doordat leerlingen gemakkelijk via Ideal en Tikkie kunnen betalen. Deze betaling koppelt het systeem direct aan de betreffende factuur, waardoor je geen last meer hebt van openstaande facturen. En heeft een leerling nog niet betaald, dan wordt er automatisch een herinnering verstuurd.

Het draait om meer dan alleen software

De ontwikkeling of aankoop van software is één, maar daarna begint het eigenlijk pas. Goede ondersteuning en goed onderhoud zijn van grote toegevoegde waarde. Die zorgen er namelijk voor dat je niet afhankelijk bent van commerciële belangen of strategische plannen. In plaats daarvan kun je rekenen op hulp op maat, afgestemd op de manier waarop jij er gebruik van maakt. Handig, omdat je op die manier zeker weet dat als zich een probleem voordoet je altijd de hulp krijgt die jij of jouw medewerkers nodig hebben.

Ervaar nu het dashboard van rijschoolsoftware zelf. Bij meer dan alleen leverancier en plan gratis een adviesgesprek en demo.

Gerelateerde artikelen

Het magazijn onderhouden

Alle juiste mensen voor de vacatures van jouw bedrijf

Ruimte maken in jouw woning

Microsoft software naar uw wensen

Salesinteract zet klant centraal in nieuw CRM-systeem

Wat houdt een boekhouder precies in?