2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Waarom uw bedrijfsprocessen digitaliseren?

De voorbije twintig jaar is de bedrijfswereld grondig veranderd. Waar men vroeger nog analoog werkte (op papier), is alles nu digitaal. 

Bedrijfsprocessen digitaliseren is zeker de moeite waard. Waarom dat zo is? Dat leest u in dit artikel.

Voordelen van een digitalisering

Bedrijfsprocessen digitaliseren via Creatio en gelijkaardige platformen levert talrijke voordelen op. De voornaamste zijn:

Toegankelijkheid

Dankzij een digitalisatie is alle informatie altijd en overal toegankelijk. Het maakt dus niet uit of uw werknemers ’s avonds nog enkele documenten willen inkijken, of u tijdens een meeting op verplaatsing een klantenfiche nodig heeft; u heeft alles bij de hand. 

Samenwerking

Een doorgedreven digitalisatie maakt het ook makkelijker om samen te werken met collega’s. Informatie uitwisselen gaat namelijk veel vlotter. Dat geldt ook voor informatiestromen tussen departementen, bijvoorbeeld van sales naar costumer support. 

Snellere doorlooptijd

De IT-wereld gaat razendsnel. Door uw bedrijfsprocessen te digitaliseren geniet u dus van een snelheidswinst. Taken die vroeger enkele uren in beslag namen, zijn nu op slechts enkele minuten geklaard. En zoals u weet: time is money!

Minder papier

Het aantal papieren documenten verminderen is niet alleen ecologisch interessant omdat er minder afval ontstaat, het zorg er ook voor dat de kans op verloren documenten daalt. Digitale documenten zijn namelijk makkelijk vindbaar via een zoekfunctie. 

Automatisatie

Een van de voornaamste voordelen is een digitalisatie van diverse processen. In een moderne ondernemingen worden allerlei taken die men vroeger handmatig uitvoerde gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Dat bespaart tijd, en verkleint de kans op fouten.

Inzichten

Voor de bedrijfsleiding levert de digitalisatie allerlei nuttige inzichten op. Want enerzijds worden verschillende databronnen aan elkaar gekoppeld, waardoor er een synergie ontstaat. Daarnaast worden verschillende statistieken bijgehouden die nuttig zijn om heel het proces te optimaliseren.

Digitaliseren op alle vlakken

Een onderneming digitaliseren gebeurt op meerder vlakken. Dat gaat van de implementatie van een crm-systeem en bpm-software, tot videomeetings en een cloudopslag voor alle bestanden. 

Natuurlijk is de nood van elke organisatie anders. Hoe ver u in deze digitalisatie gaat, hangt dus af van verschillende factoren. Begin met kleine stapjes, en ga verder van zodra uw bedrijf klaar is. Dat is de meest eenvoudige en duurzame manier om digitaal te groeien. 

Gerelateerde artikelen

Wat heeft een goede website?

Internet op een afgelegen locatie? Gebruik een hotspot!

Vertaalbureau

Tips voor het onderhouden van je transportbanden

Category Management Strategy concreet uitgelegd

Mediation in Deventer nodig? Lees hier wat het precies inhoudt