2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Een Excel cursus kan u helpen bij uw statistiek examen!

Studenten die een commerciële studie volgen komen vaak in aanraking met statistiek. Bij statistiek is het de bedoeling dat u vanuit bepaalde gegevens of grafieken kunt aflezen in welke mate iets is of veranderd. Bij statistiek komt ook een gedeelte op Excel erbij kijken. Via Excel kunt u verschillende resultaten verwerken. Men noemt dit ook wel gegevens verwerken. Echter hebben veel studenten moeite met statistiek. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om deze studenten te garanderen dat het goed komt.

 

Doe een Excel cursus

U kunt tegenwoordig een Excel cursus volgen zodat u gemakkelijker uw statistiek toets of examen kunt behalen. Zo krijgt u ook meer inzicht in de statistiek. Zo kunt u ook gemakkelijker de verschillen tussen bepaalde gegevens aantonen of toelichten. Denk bijvoorbeeld aan nominale gegevens, ordinale gegevens, interval gegevens of ratio gegevens. In Excel kunt u ook gemakkelijk door middel van kruistabellen steekproef antwoorden filteren en de resultaten gemakkelijker weergeven. De antwoorden van de steekproef komen meestal uit een google forms enquête. U moet er echter wel op letten dat de steekproef omvang nauwkeurig is om zo een valide steekproef af te nemen.

 

Doe er u uw voordeel mee

Zelfstandig is het vaak moeilijker om statistiek te begrijpen door het aantal begrippen en formules dat bij de statistiek komt kijken. Door een Excel cursus te volgen komen deze begrippen automatisch aan bod en doet u er uzelf uw voordeel mee als u deelneemt aan een Excel cursus. Wij wensen u alvast veel succes bij uw toets statistiek!

 

https://compu-academy.nl/cursus-excel/

Gerelateerde artikelen

Preclarum haalt het beste in u naar boven

Stukadoors-hanssen.be

CV ketel storing oorzaken, gevolgen en oplossen door een loodgieter in Haarlem

De feestelijke maand december

Architect in Apeldoorn inhuren? Eerst een bouwkavel vinden!

Online marketing bureau Arnhem