2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Tips voor je schutting

Er zijn verschillende schuttingen ideeën, zo past er bij iedereen zijn smaak wel een schutting. Een schutting biedt natuurlijk als afscherming van de tuin maar kan ook andere functies hebben. Hieronder wat tips voor je schutting.

Laat je schutting begroeien 

In een tuin hoort veel groen, veel groen en natuur om je heen maakt je vrolijker. De schutting laten begroeien met klimop planten is dan ook erg mooi, de schutting wordt hierdoor helemaal groen. Het mooie van deze planten is ook dat ze het hele jaar lang groen blijven, je hebt dus het hele jaar een groene schutting. Hierdoor heb je in de koudere maanden van het jaar toch nog groen in de tuin in plaats van donkere bladeren of kale takken. 

Hang lichtbollen op

Niets is rustgevender dan sfeerlicht in het donker, dit kan ook in de tuin. Door aan de schutting een snoer te hangen met lichtbolletjes creëer je een knusse uitstraling. ideaal voor als je ‘s avonds in de tuin zit na te genieten van een prachtige zomerdag. Door je tuin gezellig te maken ga je er echt meer van genieten, nodig bijvoorbeeld een groep vrienden uit, zet een speaker neer en geniet van een heerlijke avond in de tuin. 

Gebruik hout en steen in je schutting

Een schutting hoeft niet alleen te bestaan uit hout, toch zijn dit wel de standaard schuttingen. Door je schutting af te wisselen met steen krijg je een moderne en luxe uitstraling. Het creëert veel meer sfeer in de tuin. Steen en vuur is ook een hele mooie combinatie, het is dan ook een idee een haard of vuurkorf voor de deels stenen schutting te zetten, dit is ook heerlijk voor ‘s avonds wanneer de temperatuur aan het zakken is. Zo kan je in de avond toch genieten van je tuin en het buiten zijn.