2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Een sprookje waar maken

We kennen het allemaal wel als we eens terug kijken naar onze jongere jaren waar we voor de televisie zaten en sprookjesfilms zoals Belle en het Beest, Cinderella, Doornroosje, etc. keken. Maar ook nu zijn er sprookjesfilms voor volwassenen zoals Maleficent, Snow White and The Huntsman, en nog veel meer waar je veel kastelen te zien krijgt. Iedereen die ooit als eens een sprookjesfilm heeft bekeken heeft wel eens gedacht ‘woonde ik maar ook in een kasteel’ of ‘hoe zou het leven in een kasteel zijn?’ of ten minste iets in die aard. Het is niet onmogelijk om die gedachte of droom van jou waar te maken natuurlijk ten minste als je genoeg geld hebt.

Maar, wat is nu een kasteel?

Een kasteel is een bouwwerk uit de middeleeuwen dat diende ter verdediging en als woning. Een echt kasteel is net iets kleiner dan een versterkte stad. In de middeleeuwen had een kasteel ook bepaalde functies waarvoor het werd gebouwd en gebruikt.

Een kasteel diende eerst en vooral als residentie, een kasteel is bewoonbaar en diende om te gebruiken als woning. Een kasteel moet verdedigbaar zijn om zicht te kunnen verwerven tegen mogelijke aanvallen. Een kasteel was ook een privébezit van een adellijke familie en ten slotte straalt een kasteel macht en status uit dat hoort bij de eigenaars.

Kasteel kopen

Niet iedereen is op de hoogte dat jij ook een kasteel kan bezitten, een echte kasteelheer of kasteelvrouw worden zou toch echt cool zijn? Een kasteel kopen kan makkelijk, natuurlijk als je er genoeg geld voor hebt. Er zijn verschillende kastelen te koop, vooral in Nederland. De meeste kastelen hebben al een goede restauratie gehad waardoor ze bewoonbaar zijn, natuurlijk bij de kastelen die niet goed gerestaureerd zijn moet je nog eens extra betalen om ze te laten opknappen, dit kan dan weer eens flink wat geld kosten.

Kasteel als verschillende doelen

Je kan trouwens niet alleen maar een kasteel kopen om erin te wonen, dit vooral omdat kastelen gigantisch zijn en niet altijd even fijn zijn om in te wonen dan in een klein normaal huisje. De meeste kastelen te koop in Nederland worden gekocht door mensen die een ander doel hebben met het kasteel, bijvoorbeeld om recepties te organiseren, carnavalsfeesten, nieuwjaarsfeesten, trouwfeesten, etc. Op die manier kun je er ook nog eens geld aan verdienen. Als je op zoek gaat naar kastelen te koop dan kom je dus ook veel kastelen tegen die verhuurd worden. Zo kan je misschien dan toch jezelf in een sprookje voelen door een kasteel te huren voor een bepaald feest die je wilt organiseren? Dit is natuurlijk een pak goedkoper dan een kasteel te kopen.

https://klement-rentmeesters.nl/kasteel-te-koop/