2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Beste kleuren per vloertype: vinyl

Vinyl is terug

De populaire vinylvloeren van de jaren 70 waren duurzaam, veelzijdig en kwamen in elk denkbaar patroon, maar misschien zou het volgens de huidige ontwerpnormen als ongewenst worden beschouwd. We hebben echter goed nieuws: vinylvloeren zijn nog steeds even duurzaam en veelzijdig als altijd, maar zijn nu verkrijgbaar in onbeperkte opties die schoonheid en stijl in uw huis brengen. Deze betaalbare vloer, nu bekend als luxe vinylplank (LVP) of luxe vinyltegel (LVT), bootst duurdere materialen na zonder het hoge prijskaartje, en we beloven dat je niet het gevoel zult hebben dat je in een sitcom uit de jaren 70 leeft.

Het uiterlijk van hardhout

Hardhouten vloeren geven uw ruimte een tijdloos gevoel, maar het installeren van hardhout is duur. Bovendien, omdat het is samengesteld uit natuurlijk hout, heeft hardhout onderhoud nodig en kan het gemakkelijk worden beschadigd. Luxe vinylplanken kunnen eruitzien als hardhout, maar hebben het voordeel dat ze waterdicht zijn en bestand zijn tegen morsen en knoeien. Met luxe vinylplanken krijg je de uitstraling van esdoorn, eiken of grenen zonder de hoge kosten.

Tegelstijl

Als het om luxe gaat vinyltegels, populaire keuzes zijn kalksteen, marmer of leisteen. Traditionele tegels in deze stijlen kunnen niet alleen erg duur zijn, maar kunnen ook een uitdaging zijn om te onderhouden. Met luxe vinyltegels zijn er zoveel kleuropties binnen verschillende tegelstijlen waar je al van houdt. Plus, met de geweldige technologie achter luxe vinyl, heb je nog steeds vloeren met een natuurlijke textuur en dimensie tegen een lagere prijs. Naast tegels is het ook mogelijk om te kiezen voor een vergelijkbare vloer zoals een PVC vloer of een visgraat laminaat motief.

Kleur buiten de lijntjes of in

Zodra je de gewenste textuur hebt gekozen, is het tijd om een kleur te kiezen. Vinyl had vroeger veel gele ondertonen. Zelfs hardhout kan na verloop van tijd vergelen, waardoor uw vloeren er met de huidige trends verouderd uitzien. Met modern luxe vinyl hoef je je geen zorgen te maken over vergeling van vloeren en er zijn oneindig veel kleuren om uit te kiezen. Lichte kleuren openen je ruimte en donkere kleuren voegen formele elegantie en contrast toe.

Andere opties

Betonnen vloeren zijn ook een populaire stijl geweest, maar het probleem is dat deze vloeren na verloop van tijd scheuren ontwikkelen. Geen zorgen, luxe vinyl kan een betonnen vloer nabootsen en zorgt voor een glad, scheurvrij oppervlak.

Als u op zoek bent naar een vleugje kleur of een statement wilt maken, is luxe vinyl verkrijgbaar in een verscheidenheid aan moderne kleuren en patronen. Met deze opties krijg je een gedurfd ontwerp van veelkleurige vloeren die modern en fris aanvoelen.

https://vloerenbaas.nl

Gerelateerde artikelen

Wie kan ik vragen voor de installatie van mijn keuken, badkamer, sanitair of leidingwerk?

huis kopen in 2021

Een goede boxspring bestellen? Ga snel naar BoxspringDeal.nl

Meubels om buiten van te genieten

Tips voor je schutting

Spannend! Ik ga mijn eerste huis kopen in Amersfoort!