2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Welke vorm van hanglamp past het beste bij uw interieur?

Bent u op zoek naar een hanglamp in uw woonkamer, slaapkamer, inkomhal of waar dan ook in uw huis? Dan heeft u een zeer grote keuze uit verschillende soorten hanglampen. Misschien dat daarom het kiezen van de juiste vorm hanglamp ook wel zo moeilijk is. Vooral als u op zoek bent naar een hanglamp in de woonkamer die prominent aanwezig is, is de vorm zeer belangrijk. Deze hanglamp zal immers voor een groot gedeelte de uitstraling van uw interieur bepalen. Overweeg uw aankoop daarom goed, zodat u zeker weet dat u de perfecte hanglamp hebt gevonden die in uw interieur past. 

 

Uit welke vormen heb ik de keuze?

Hanglampen zijn tegenwoordig in allerlei vormen te verkrijgen. Niets is meer te gek. U kunt daarom altijd een geschikte hanglamp voor uw interieurstijl vinden. Ronde hanglampen behoren tot de klassieke lampen, maar er zijn wel verschillende ronde soorten, zoals cirkellampen of koepellampen bijvoorbeeld. De koepel boven de lichtbron zorgt ervoor dat het licht recht naar beneden straalt en u voldoende licht heeft.

Bol hanglampen daarentegen zijn een opvallende verschijning. Het licht schijnt door de bol, waardoor deze lamp de gehele ruimte kan verlichten. U moet dus ook rekening houden met het feit aan welk soort verlichting u behoefte heeft, zoals sfeerverlichting of functionele verlichting.

Vierkante hanglampen zijn wat abstracter van vorm en vooral geschikt voor moderne en artistieke interieurs. Wilt u een romantische sfeer boven de eettafel benadrukken? Dan kunt u kiezen voor rechthoekige hanglampen. Vooral de kaarslampen zullen zeer sfeervol zijn. Met lange hanglampen zult u juist optimaal kunnen profiteren van voldoende verlichting boven uw eettafel.

Houdt u van eenvoud? Dan is de pendellamp wel iets voor u. De meest eenvoudige pendellamp hangt enkel aan een kabel, met daaraan een peertje. Met meerdere pendellampen naast elkaar bereikt u een bijzondere uitstraling. 

 

Heeft u voldoende ruimte of een hoog plafond?

Niet elk plafond is geschikt voor een mooie grote hanglamp. Heeft u juist wel een hoog plafond, dan kunt u het iets groter aanpakken met bijvoorbeeld lange hanglampen. Een lange hanglamp wordt met één of meerdere lange kabels aan het plafond bevestigd. U heeft toch voldoende licht en de lamp zal de lege ruimte breken. Heeft u een klassiek ingerichte woonkamer met een hoog plafond? Dan mogen lusters daar niet ontbreken. Een luster heeft meestal een veelarmig armatuur en vooral een decoratieve functie. Welke vorm van hanglamp u ook wilt aanschaffen, de vorm bepaald voor een groot gedeelte het design van de lamp en daarmee ook de uitstraling van uw interieur.

https://www.myplanetled.com/nl/binnenverlichting/hanglampen/