2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Wat is je woning waard? Je weet het met een professionele taxatie

De markt voor onroerend goed is de laatste jaren nogal bewegelijk geweest. Na de kredietcrisis doken de prijzen van woningen, percelen of ander onroerend goed naar beneden. Een paar jaar later begonnen de prijzen weer te stijgen. Maar deze stijging zette niet voort. Een andere daling volgde. De laatste jaren lijkt de weg naar boven echter weer ingezet. Veel mensen die bij de lagere prijzen niet wilden verkopen kijken nu weer met interesse naar de markt. Misschien is dit het juiste moment om je huis in de verkoop te zetten. De grote vraag is echter: welk prijskaartje moet je aan jouw huis hangen?

Vraagprijs belangrijk voor verkoopsucces

Het bepalen van de juiste vraagprijs is essentieel voor een succesvolle verkoop. Een te lage verkoopprijs leidt weliswaar tot een snelle transactie, maar is ook zonde. Je bent daarmee dief van eigen portemonnee. Een te hoge vraagprijs kan kopers echter afschrikken. Het bepalen van de vraagprijs is best lastig, je kunt niet zomaar afgaan op de waarde die is vermeld in je WOZ-beschikking.

Daarom is het zinvol om de taxatie van je woning te laten doen door experts. Bolck Makelaardij is een gecertificeerd taxateur uit Zevenaar voor zowel woningen, percelen en agrarisch onroerend goed. Wanneer u kiest voor een taxatie door Bolck weet u dat er bij het bepalen van de waarde van uw woning met alles rekening is gehouden. We kijken naar het soort woning, maar ook naar de bouwkundige constructie en de staat van het onderhoud. Maar we gaan verder dan dat! Natuurlijk betrekken we ook de lokale marktsituatie in onze taxatie en houden we rekening met het bestemmingsplan (inclusief bekende voorgenomen wijzigingen) en de milieuaspecten (zoals bodemverontreiniging). Ook controleren we gelijk de kadastrale gegevens, zodat we eventuele beperkte rechten in onze taxatie kunnen meenemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het recht van overpad.

Overzichtelijke rapportage

Om al deze gegevens boven water te krijgen, moeten we veel bronnen raadplegen. Gelukkig heeft u daar verder geen omkijken naar, want we leggen al onze bevindingen vast in een overzichtelijke rapportage, helemaal conform het model NVM-taxatierapport. Dit rapport wordt algemeen gebruikt en is ook behulpzaam wanneer je je volgende huis wilt financieren.

Wil jij ook een heldere en goed onderbouwde inschatting van de waarde van je woning? Neem dan vandaag nog contact op met Bolck Makelaars en Taxateurs in Zevenaar.

https://www.bolckmakelaardij.nl/