2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Verduisterende Gordijnen

Verduisterende gordijnen shop je veilig en voordelig bij Raamdecoratie.com. Raamdecoratie.com staat voor de beste kwaliteit verduisterende gordijnen tegen een scherpe prijs. Ben je op zoek naar een dim-out gordijnen of naar een volledig verduisterend gordijn? Bekijk direct de ruime collectie standaardmaten en maatwerk. Gordijnen maken van jouw interieur een sfeervol geheel. Verduisterende gordijnen zijn perfect voor ruimtes waar je slaapt en/of privacy wenst. Volledig verduisterende gordijnen hebben een volledig verduisterende witte coating op de achterzijde.

Wij Hollanders schijnen er om bekend te staan van ons huis graag een etalage te maken. Gewoon, lichten aan en gordijnen open zodat de buurman en de voorbijganger even een kijkje kan nemen tijdens ons avondritueel. Staan de piepers al op het vuur? Kijken ze DWDD of Spanga? Hoe is de sfeer?

Ik weet van een Australische vriend van mij dat hij (en de rest van de wereld volgens hem) dat merkwaardig en exhibitionistisch vindt. ’s Avonds als licht binnen schijnt hebben toevallige voorbijgangers een prachtig inkijkje in het Nederlandse gezinsleven. Ik las ergens dat het vanuit de Calvinisten kwam, die de bevolking vroeger adviseerden de gordijnen vooral open te laten zodat de buren konden controleren of er niet gegokt of gedronken werd.

verduisterende gordijnen shop je hier

Ik vrees dat de buren mij ondertussen al aardig hebben leren kennen…. Ik vind het kiezen van raambekleding namelijk een van de meest lastige beslissingen, dus mijn huis blijft even een kijkdoos. Ik heb er zo ongeveer een project van gemaakt toen ik ontdekte welke keuzes er zijn. Bij mijn eenvoudige vraag: ‘Welke kleur gordijnen heeft u?’ werd ik in de winkel al niet-begrijpend aangekeken. Waar ik het over had… Bedoelde ik vitrage, ‘in-betweens’, vouwgordijnen, overgordijnen, rolgordijnen, duo-rolgordijnen, lamellen, jaloezieen of misschien plissé’s? En wilde ik verduisterend, half-verduisterend, lichtdoorlatend, transparant of ergens daar tussenin? En op-de-dag of in-de-dag en aan de muur of het plafond bevestigd?

Okay. Ik zag geen andere keuze dan er een project van te maken. Oh yeah.

Tijdens mijn onderzoek naar wat de termen überhaupt allemaal betekenen kwam ik er ook achter hoe duur raamdecoratie eigenlijk is… Zelfs bij de goedkoopste bouwmarkt vond ik op maat gemaakte gordijnen behoorlijk aan de prijs. Daarom ben ik nadat ik begreep wat alle termen betekenden, vooral prijzen gaan vergelijken. Zo kwam ik uit bij raamdecoratie.com De keuze is groot en zij bieden betaalbare oplossingen. En op de site staan handige meetinstructies, want bij maatwerk wil je natuurlijk geen fouten maken….

https://www.raamdecoratie.com/verduisterende-gordijnen/