2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Sfeerverlichting

Je hebt functionele verlichting zoals een led leeslampje en verlichting speciaal gericht op het creeren van sfeer.Door het gebruik van binnenverlichting kun je ideaal de sfeer binnenshuis bepalen. Is er een feestje, een intiem diner of wordt er gewoon op de bank tv gekeken. Z Voor elke situatie kun je verlichting aanpassen zodat dit net jezelf en de andere om je heen beter laat voelen. Hieronder geef ik wat voorbeelden.

Gasten verwelkomen

De entree van je huis is een geweldige kans om je gasten te verwelkomen de toon te zetten voor de avond. Zorg dat gedurende de dag je entree niet te donker is zodat iemand zich hier aan moet aanpassen. Dit geldt natuurlijk ook omgekeerd voor in de avond.

Mensen zijn van nature aangetrokken tot verlichte gebieden. Gebruik verlichting in huis om je gasten te leiden. Je kunt mooie kunstwerken en architectuur laten opvallen door het te accentueren met direct licht. Als je wilt dat je gasten een bepaald pad naar de woonkamer of eetkamer nemen, zorg er dan voor dat het licht het pad leidt.

Voor het slapen gaan

Bijna iedereen heeft een bepaald ritueel wat ze uitvoeren elke dag voordat ze naar bed gaan. Dit helpt mensen om langzaam de alertheid van de dag om te zetten naar de rustmodus van de nacht, zodat je beter in slaap valt. Verlichting heeft de unieke mogelijkheid om ook jou te helpen in de richting van een goede nachtrust.

Lagere lichtintensiteit kunnen je helpen om je hersenen alvast te laten wennen dat het donker is. Een klein bedlampje voor het lezen stel je in zodat deze fel genoeg is om te lezen, maar de rest van de kamer zou al wel helemaal gedimd moeten zijn.

Snacken in de nacht

Soms ben je gewoon toe aan een snack midden in de nacht. Je hebt echter geen zin om door de felle lichten in de keuken verblind te worden. Het harde contrast tussen de donkere slaapkamer en de felle  keuken zal het lastig maken om weer in slaap te vallen na je snack. Ook is de kans er dat je andere wakker maakt tijdens je zoektocht voor snacks in de nacht.

De ideale verlichting voor een midnight snack is wanneer je net genoeg licht hebt om je een weg door het huis te vinden zonder dat je struikelt. Je ogen worden niet verblind en je kunt veilig terug naar je bed komen. Ideaal hiervoor zijn bewegingsmelders die naar verloop van tijd zichzelf uitschakelen. Zo kun je bijna op de automatische piloot naar de keuken. Bij batterijlicht.nl kun je veel verlichting online kopen.

https://www.batterijlicht.nl/