2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Planning voor een verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen zijn er veel dingen die je moet regelen en waar je rekening mee moet houden. Omdat veel mensen een verhuizing hectisch en stressvol vinden kan het handig zijn om een goede planning te maken, zodat het duidelijk is wat je nog moet doen. Op deze manier zal de verhuizing rustig verlopen en weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht. Door gebruik te maken van een checklist weet je zeker dat je niets vergeet. Maak daarnaast een goede tijdsplanning om er zeker van te zijn dat je alles op tijd regelt.

Checklist

Het maken van een checklist kan erg handig zijn voor een verhuizing. In een checklist zet je alle dingen die je moet doen voor de verhuizing. Voor een goed overzicht kan je de checklist onderverdelen in verschillende perioden, bijvoorbeeld dingen die je twee maanden voor de verhuizing moet regelen, een maand voor de verhuizing of dingen die je op de dag van de verhuizing nog moet regelen. Schrijf bij elke taak wie er mee bezig gaat zodat het voor iedereen duidelijk is wat er nog gedaan moet worden. Op een checklist schrijf je bijvoorbeeld dingen als het doorgeven van je adreswijziging, het kopen van verhuisdozen en benodigdheden of het inhuren van een verhuisbedrijf.

Kosten

Het is verstandig om ruim voor de verhuizing een overzicht te maken van de verwachte kosten. Op deze manier houdt je een goed overzicht en vallen de kosten niet onverwacht hoger uit. Wanneer je een goed overzicht hebt van de verwachte kosten kan je bekijken of er manieren zijn om op de kosten te besparen. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan goedkoper zijn dan wanneer je de verhuizing zelf regelt. Als je ervoor kiest om de verhuizing zelf te regelen moet je rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld een parkeervergunning, het huren van vervoer of een verhuisverzekering. Deze kosten hoef je niet te betalen als je kiest voor een verhuisbedrijf, waardoor dit vaak een goedkopere optie is.

Inpakken

Als je ervoor kiest de verhuizing zelf te regelen en je dus geen verhuisbedrijf inhuurt, is het verstandig om een goede planning te maken voor het inpakken van de verhuisdozen. De belangrijkste tip voor het inpakken is om hier op tijd mee te beginnen. Op deze manier voorkom je stress op een later moment, wat ervoor zorgt dat de verhuizing rustig verloopt. Pak de verhuisdozen in per kamer zodat je geen spullen door elkaar haalt. Het kan echter wel handig zijn om belangrijk spullen bij elkaar in te pakken, zodat je altijd weet waar deze spullen zich bevinden. Het is belangrijk om de dozen goed te labelen. Dit is handig tijdens het verhuizen omdat het zo voor iedereen duidelijk is waar de dozen heen moeten.

Tips

De belangrijkste tip is om op tijd te beginnen met het maken van een planning. Bespreek van tevoren wie welke taken uit gaat voeren om verwarring te voorkomen. Wanneer een taak is voltooid noteer je wie dit heeft gedaan en wanneer. Zo houdt je een goed overzicht. Als laatste tip is het handig om anderen om hulp te vragen. Door van deze hulp gebruik te maken zal de verhuizing sneller verlopen. Daarnaast hebben anderen vaak nog handige tips en ideeën of hebben ze handige spullen over zoals verhuisdozen of misschien wel vervoer.

http://www.verhuisdozensale.nl