2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

LED VERSUS SPAARLAMPEN – WELKE IS BETER?

De lamp is verwant aan een dinosaurus vandaag en net als de dinosaurussen moet de gloeilamp toegeven aan slankere concurrenten. Hieronder is een lijst van factoren die de superioriteit van LED lampen over spaarlampen tonen

 

5 watt LED produceert zoveel licht als een traditionele lamp van 50 watt. Het cijfer voor spaarlampen ligt dicht bij 13 watt. Een LED gebruikt dus minder dab de helft van de hoeveelheid elektriciteit in vergelijking met een CFL. In het tijdperk van CO2 uitstoot, krappe budgetten en bewustwording van de noodzaak voor het behoud van het milieu voor onze kinderen Is er geen twijfel mogelijk dat LED de juiste keuze is. Een LED-lamp gebruikt minden dab 50% energie van een CFL en dat betekent lagere elektriciteit rekeningen en minder CO2-uitstoot.

 

CFL’s zijn minder geschikt om te worden gebruikt als retrofits in bestaande sockets. Gezien het feit dat een CFL moet geschikt voor een elektronische aandrijven apparaat en lange buizen, ze zijn vaak te groot is voor bestaande lichte inrichtingen. Een moet doen zonder de prachtige light beschermkappen of ofwel het lichtpunt zelf wijzigen. Een kostenvoordeel dat de CFL over LED geniet is weggevaagd van het moment een in de noodzaak factoren ter vervanging van de licht sockets en armaturen.

 

Dit betekent minder dat er minder kosten moeten worden gemaakt voor de aankoop van nieuwe verlichting, minder trips naar de markt. Dit ook betekent minder solide afval te verwijderen.

 

Dit vermindert het risico van brandwonden.

 

CFL verlichting bevat een kleine hoeveelheid kwik en moet worden verwijderd uit overeenkomstig de voorschriften voor gevaarlijke stoffen. LEDs, aan de andere kant, bevatten geen zware metalen en kan veilig worden weggegooid met gemeenschappelijke afval.

De kwikvergiftiging door CFL verlichting is vaak onderbelicht. Het klopt dat de hoeveelheid kwik in een enkele CFL slechts 5 mg is en veel meer kwik wordt uitgestoten door verbranding van steenkool te verstrekken van elektriciteit om te werken van een gloeilamp. Echter, als elke lichtpunt moest worden geconverteerd naar CFL licht een gemiddelde huishouden zou beschikken over dicht bij 10 CFL verlichting elk jaar.

 

CFLs produceren UV-licht die cellen beschadigen kan, folaat niveaus in het lichaam te verminderen en kan zelfs leiden tot kanker van de huid. LED-lampen produceren aan de andere kant niet UV-licht. Een ander nadeel van CFL’s is dat de uitgestoten UV-licht kan beschadigen kostbare kunstvoorwerpen en schilderijen.

http://www.leds-depot.nl/