2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Laufen badkamer sanitair staat voor design en functionaliteit

Het Zwitserse Laufen is al sinds 1892 gespecialiseerd in duurzaam sanitair voor de badkamer dat altijd stijlvol, functioneel en hygiënisch is. Continu zijn ze bezig hun assortiment te vernieuwen en aan te passen aan de nieuwe eisen en wensen van de huidige tijd, zowel op het gebied van design, kwaliteit als ook functionaliteit. Ook duurzaamheid en hygiëne staan hoog in het vaandel bij de Zwitserse sanitairfabrikant. In 2016 komt Laufen opnieuw met het geheel vernieuwde HiJet Closet voor toilet en badkamer, waarmee ze nog maar eens aantonen nog steeds toonaangevend in de wereld van het sanitair te zijn. De HiJet Closet is, zoals je van Laufen mag verwachten duurzaam en bovenal uniek en is daarnaast ook nog eens extreem zuinig op het gebied van spoelen. Een normale toilet gebruikt al gauw 9 tot 12 liter water bij het spoelen, terwijl de HiJet Closet van Laufen slechts 2 tot 3 liter water daarvoor gebruikt.

Hangtoilet

Dat Laufen met iets geheel vernieuwends op de markt komt is in het geheel niet vreemd. De Zwitsers zijn namelijk ook de uitvinders van het hangtoilet. Dat dit een succes was blijkt wel uit het feit dat daarna vele A-merken het hangtoilet ook in hun assortiment hebben genomen. Het voordeel van een hangtoilet is dat hierdoor optisch gezien ruimte wordt gecreëerd in de badkamer. Bovendien is het schoonmaken van de toiletruimte een stuk gemakkelijker geworden, omdat er niks op de vloer staat. Met hun ‘rimless’ closets toont Laufen nog maar eens aan dat ze hygiëne heel belangrijk vinden. Deze ‘rimless’ closets kennen een hoogwaardige afwerking en hebben geen spoelrand. Vuil en bacteriën hebben hierdoor minder kans zich te gaan ‘huisvesten’ in of onder randen. Met het even krachtige als innovatieve spoelsysteem wordt alle vuil en bacteriën direct weggespoeld. Het Laufen Clean Coat (LCC) zorgt voor een innovatieve finish, waarmee hoogwaardige hygiëne wordt gegarandeerd. Het LCC is een transparante keramische coating die over het glazuur van het closet of het sanitair voor de badkamer wordt aangebracht. Hierdoor kunnen vuil, bacteriën en zelfs kalk zich minder gemakkelijk hechten aan het oppervlak, waardoor ze eenvoudiger weggespoeld kunnen worden met het doortrekken.

SaphirKeramik

Laufen teert niet op het verleden, maar is altijd aan het innoveren. De specialist op het gebied van keramische materialen voor de badkamer levert daarom al meer dan 120 jaar design en duurzaamheid van de allerhoogste kwaliteit. Het nieuwe SaphirKeramik is daarvan wederom een goed voorbeeld. Het is innovatief, baanbrekend en een perfect alternatief voor bestaande keramische oplossingen. Het is namelijk 2 keer sterker dan traditioneel keramiek en is bovendien dunner en milieuvriendelijker. Dit maakt het mogelijk om een nog verfijnder design en nog verfijndere lijnen en vormen door te voeren, zoals dat ook is gedaan bij de revolutionaire serie ‘VAL’, Laufen sanitair voor de badkamer dat ontworpen is door Konstantin Grcic.