2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Iedereen heeft groente nodig!

Groente eten is goed voor de gezondheid van de mens. Er is niet een specifieke groente die in alle voedingsstoffen kan voorzien. Verschillende soorten groente zorgen ervoor dat je lichaam genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Groente zorgt er dan ook voor dat je op gewicht blijft en gezond kunt verder leven.

Groente levert dus belangrijke voedingsstoffen op zoals: vitamines, mineralen en voedingsvezels. De hoeveelheid voedingsstoffen verschilt onwijs tussen de verschillende groentesoorten. Het is zelfs zo dat er binnen dezelfde soort groente verschillen kunnen zijn. Dit hangt dan weer af van de volgende aspecten:

– Ras van de groente
– Het seizoen
– Bodem
– Bemesting
– Klimaat

Het is dan ook zo dat mensen die regelmatig groente en fruit eten een lager risico oplopen wat betreft hart-en vaatziekten. Men adviseert dan ook om ongeveer 200 gram groente per dag te nuttigen. Zowel groente als fruit maakt deel uit van de Schijf van Vijf. Over het algemeen levert groente weinig calorieën op maar daarintegen wel veel voedingsstoffen. Dit wilt dus zeggen dat groente goed is voor het houden van een gezond gewicht.

Sommige mensen kunnen niet meer koken voor hun zelf of hebben hier niet de tijd meer voor. Het is dus belangrijk dat deze doelgroep toch de mogelijkheid krijgt om gezonde maaltijden te nuttigen om zo de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.  Vers voor thuis levert koelverse maaltijden aan huis. U hoeft het alleen maar op te warmen en u heeft warme maaltijden aan huis die tevens ook nog eens gezond zijn. Een win-win situatie dus om het kort samen te vatten. 

http://www.versvoorthuis.nl