2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Lampen gemaakt van natuurlijke materialen.

Eén van de woontrends op dit moment zijn lampen gemaakt van natuurlijke materialen. Ze geven jouw woning net die natuurlijke look waar je naar op zoek bent. Stoere lampen kunnen ervoor zorgen dat jouw woning een bepaalde sfeer meekrijgt. Het is dus echt de moeite waard om te kijken naar bepaalde trends die in je woonkamer passen. Een aantal leuke lampen trends gemaakt van natuurlijke materialen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Lampen gemaakt van hout.
Hout laat van nature natuurlijk geen licht door, maar er zijn wel degelijk stoere lampen verkrijgbaar gemaakt uit hout. Door kieren te laten schijnt het licht alsnog in de woonkamer. Bij de stoere lampen selectie kom je ook lampen tegen gemaakt uit MDF. Met een speciale lazer worden de platen uitgesneden, waardoor er een rauw zwart randje op het houtwerk zit. De lamp krijgt zo een extra stoere look, maar wel met een natuurlijke uitstraling. 

Lampen met steen.
Natuursteen kan als basis gebruikt worden van een lamp. Een staande lamp of een tafellamp krijgt een totaal andere uitstraling als de voet van steen gemaakt wordt. Dit kan een massieve grijze steen zijn. U creëert zo eenvoudig een betonlook in huis. Dit geeft niet alleen een bepaalde sfeer, maar ook een stoere uitstraling. 

Een lamp gemaakt van jute. 
Jute is een natuurlijk materiaal waar u eenvoudig een lamp mee kan maken. Als u zelf niet zo handig bent, dan kunt u ook een lamp kopen gemaakt uit jute. Het heeft een beetje een rauwe uitstraling en dit maakt het juist zo leuk om te combineren met uw interieur. Doordat jute niet helemaal dicht is schijnt er prima licht doorheen en heeft u een stoere lamp

Lamp van veren.
Natuurlijke materialen zijn o.a. veren. U haalt zo echt een stukje natuur in huis met veren. Tegenwoordig komt u ook lampen tegen gemaakt uit veren en dons. Het geeft misschien geen stoere uitstraling, maar wel puur natuur. 

Diverse materialen hebben een natuurlijke uitstraling.
Qua natuurlijke materialen kunt u eigenlijk helemaal losgaan zolang het maar uit de natuur komt. Verschillende designers zijn er al mee aan de slag gegaan door er lampen mee te maken. U kunt bij natuurlijke materialen denken aan hout, steigerhout, steen, veren, natuurlijke stoffen, riet, bamboe, wol en zelfs vilt. Het is belangrijk dat de materialen zo natuurlijk mogelijk zijn en niet bewerkt. Een natuurlijke lamp is prima te combineren met een hedendaags interieur. 

http://www.woontrendz.nl/de-stoerste-lampeninspiratie/