2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Je woning inrichten met tegelstructuur laminaat

Laminaat is er niet alleen in hout , kies voor een tegelstructuur

Laminaat is er in vele soorten , patronen en maten. U kent vast het houtmotief in een korte of een langere plank. Gaat u toch liever voor een andere stijl en past laminaat in tegelstructuur beter bij uw inrichting? Bekijk dan de mogelijkheden van tegel laminaat. Het woord zegt het al, laminaat bestaat ook in het formaat van een tegel. Dit zijn meestal rechthoekige tegels met een v-groef. Door middel van deze v-groef legt u de nadruk op de tegel en lijkt dit net op de voegen van een stenen vloer. De tegels zijn soms ook uitgerust met een kleine embossing. Dit wil zeggen dat er een klein reliëf in de plank zit, net zoals een stenen vloer.

Waarom laminaat en geen steen ?

Er zijn hier veel antwoorden op. Eén hiervan is de ondervloer. Woont u bijvoorbeeld in en woning met houten ondervloeren dan is dit een hele klus om voor een stenen vloer te gaan. De laminaat tegel kan gelegd worden op een geëgaliseerde ondervloer plaat welke u op de houten ondervloer legt. Een ander keus kan voor u worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij een huurwoning. Vaak mag hier niet gelijmd worden en dus ook geen tegelvloer gelegd worden. Een tegel laminaat vloer ligt los, zwevend en zonder lijm. Deze is makkelijk te verwijderen als de woning leeg moet.

Een vloer om te verhuizen

Zoals u hier boven heeft kunnen lezen ligt een laminaat tegel dus los. Dit is een ideale uitkomst voor als u gaat verhuizen. Weet u dat u er niet lang gaat wonen of u vind plotseling een andere woning, wat te doen met de vloer? Bij een stenen vloer heeft u geen keus. Bij een tegel laminaat kunt u deze zorgvuldig loshalen een meenemen naar de volgende woning. Dit kan ook in uw bestaande woning. Wilt u toch liever tapijt op de slaapkamer maar vind u het zonde om het laminaat weg te gooien, dan kunt u het hergebruiken op een andere kamer.

Handig genoeg om het zelf te leggen

Voor de handige Harrie onder ons. Een laminaat vloer is soms goed zelf te leggen. Een stenen vloer daar in tegen is een stuk lastiger. Dus wilt u de legkosten besparen, of is het een klus die snel af moet, dan kunt u eventueel zelf de handen uit de mouwen steken. Uiteraard zal ik adviseren om het door een vakman zoals Mijnvloeropmaat te laten leggen maar de optie tot zelf leggen is er.

Al met al heeft het dus een hoop voordelen om voor een tegel laminaat vloer te kiezen. Een tegel vloer zorgt vooral voor rust en ruimte in huis.

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/laminaat/laminaat-in-tegelstructuur/

Gerelateerde artikelen

Waarom een lichtplan in een woonkamer belangrijk is

Een Leolux bank combineert comfort met design

Luxe tuinhuis laten bouwen

Waar let je op bij het installeren van zonnepanelen?

Mooie tuinmeubelen

Schuurmachines van kwaliteit