2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Veiligheid creëren met een weerbaarheidstraining

Het creëren van veiligheid met een weerbaarheidstraining

Tijdens een weerbaarheidstraining leert u zich bewust te worden van veiligheid. Het is een workshop die de nadruk legt op het creëren van veiligheid in dagelijkse situaties, zowel op het werk als privé. U leert gedrag te herkennen en probleemsituaties in te schatten. Daarnaast leert u hoe u die probleemsituaties voor kunt zijn.

Wees conflicten voor

Een weerbaarheidstraining leert u escalatie te voorkomen en het conflict altijd voor te zijn. Tijdens de training wordt praktijk en theorie gecombineerd, zodat u vast kunt oefenen met lastige situaties. Om uw kennis na een weerbaarheidstraining te versterken, kunt u daarna een workshop agressieregulatie doen. In die workshop leert u de drie primaire vormen van agressie te herkennen.

Dagelijkse situaties

Ik werk als receptioniste bij een bedrijf. Helaas krijg ik wekelijks en soms zelfs dagelijks te maken met boze of ongeduldige gasten. Dit beïnvloedt de sfeer op mijn werk op een negatieve manier. Daarbij beïnvloedt het ook mijn gemoedstoestand. Daarom kreeg ik vorige maand een goede tip van mijn baas: een weerbaarheidstraining. Vorige week heb ik een weerbaarheidstraining in Utrecht gevolgd. Dat heeft mij ontzettend geholpen! Ik weet nu beter hoe ik bepaald gedrag kan herkennen en hoe ik daarmee om kan gaan. Daardoor kan ik probleemsituaties nu voor zijn.

In de praktijk brengen

Aan het einde van de weerbaarheidstraining moest ik mezelf echt gaan verdedigen in een gecreëerde situatie. Dat was even spannend, maar ook fijn. Want daardoor voelde ik wel echt hoe het was. De training biedt een goede afwisseling tussen praktijk en theorie. Ik hoorde later van mijn zus, die bij de politie werkt, dat ze dezelfde weerbaarheidstraining in Nieuwegein heeft gevolgd. De training heeft haar en haar collega’s ook enorm geholpen. Het blijkt dus maar weer dat een weerbaarheidstraining in elke sector goed van pas komt.

https://deweerbaarheidsacademie.nl/

Gerelateerde artikelen

Een succesvol bedrijf in 2019

Mooie radiatoren prijzen

Genieten in eigen land op een Brabant camperplaats

Het VvE beheer zorgt voor een fijne woonomgeving

Architect in Apeldoorn inhuren? Eerst een bouwkavel vinden!

Romantische slaapkamer