2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Elektrische haard vervanger voor gas?

Elektrische haard de vervanger van een Gashaard.

Langzamerhand gaat de gashaard langzaam uit het straat beeld verdwijnen. Paniek? Waar haal ik nu de sfeer vandaag. Het is zo knus en gezellig bij een sfeerhaard. Weg romatiek
De techniek staat niet stil. De elektrische haard is een uitstekend alternatief. De laatsten jaren is de elektrische haard enorm in opmars. De vlammen worden steeds mooier (echter) . Het energie verbruik ligt veel lager dan een haard op gas. En de installatie is zeer eenvoudig.

Wat zijn de mogelijkheden van een elektrische sfeerhaard?

De mogelijkheden zijn enorm. Omdat u bij een elektrische sfeerhaard nergens rekening mee dient te houden. Kan zo een haard op elke plaats in het huis worden geplaatst. Lekker eenvoudig toch.

 

Welke soorten elektrische haarden zijn verkrijgbaar:

-1- Elektrische wandhaarden. Dit zijn de haarden die aan of in de wand worden gemonteerd. Erg in opkomst is de zg. Cinewall Haard. Dit is een lange brede LED wandhaard die onder de TV komt. Hierdoor betrekt u de sfeer van een haard direct in het midden punt van uw huiskamer.

-2- Elektrische haard met schouw: Dit zijn ombouwen / schouwen die voorzien zijn van een elektrische openhaard. Het unieke hiervan is. Dat de combinatie eenvoudig te verplaatsen is. Omdat hier geen rookkanaal aan vast zit. Enkel een stop contact is voldoende. Natuurlijk verwarmen deze haarden ook nog eens lekker.

-3- Elektrische inbouwhaarden: Het woord zegt het al. Dit zijn losse inbouwhaarden die bv in een bestaande openhaard of kachel geplaatst kunnen worden. Omdat de techniek de laatste jaren enorm is toegenomen. Is elektrisch vuur enorm realistisch geworden. Met de komst van de 3d haard (opti-myst haard) zijn de vlammen haast niet meer van echte vlammen te onderscheiden. Ze geven echt diepte in het vuur. Een Opti-myst haard is eenvoudig in uw bestaande haard te plaatsen. Zo krijgt u oude haard weer een nieuw leven.

 

Het voordeel van een elektrische kachel

Waar deze haarden vroeger minder populair waren, bieden ze tegenwoordig veel voordelen. Een groot voordeel is dat u geen schoorsteen of rookkanaal nodig heeft. U heeft namelijk alleen maar een stopcontact nodig voor de elektrische haarden. Voor de elektrische openhaard hoeft dus ook geen gasleiding aanwezig te zijn. U creëert eenvoudig een gezellig vuurtje met slechts één druk op de knop. Het is een goed alternatief voor de duurdere gashaard. U profiteert van hetzelfde gebruikersgemak, maar het elektrische model is gemakkelijker aan te sluiten. Ideaal wanneer u wilt genieten van het comfort van een haard, zonder hier veel werk aan te hebben! 

 

Haardjesland sfeerhaarden is het adres voor uw sfeerhaard zonder rookkanaal.