2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Contactlijmen van Rectavit

Contactlijm is een elastische soort lijm die zorgt dat dingen goed aan elkaar hechten. Bij Rectavit heb je ruime keuze uit verschillende soorten contactlijmen. Het grootste deel hiervan is in de vorm van een spray of spuitlijm. Een aantal contactlijmen van Rectavit zijn vloeibaar.

De vloeibare contactlijmen zijn de 152 Universal Vloeibaar, de 153 Pro Vloeibaar, de 155 ClearFix, de 160 RectaTix Gel, de 199 Aquacontact en de 300 Polystyreen. De vloeibare Aquacontact lijm is bijvoorbeeld watergedragen en kan tegen vocht, warmte en lichte zuren en basen. Het verschil tussen de Universal en Pro zit hem vooral in de kwaliteit ten opzichte van elkaar: de Pro variant laat bijvoorbeeld geen draden achter.

Contactlijmen in sprayvorm

Er zijn meer opties in contactlijmen in sprayvorm van Rectavit. Ook deze variant heeft een universele contactlijm: de 1052 Universal. Voor lichte toepassingen kun je ook kiezen voor de 1039 BasicSpray contactlijm. Voor snelle klussen kies je voor de 128 CompactSpray of 1059 TurboSpray. Deze laatste is geschikt voor uiteenlopende oppervlakken. De 1129 Fast Forward is een spray contactlijm die bedoeld is voor het lijmen van isolatie. Dit is een snellere manier dan isolatie plaatsen met pluggen.

Voor bijzondere oppervlakken

Voor tapijt is de 1209 FloorSpray geschikt, bijvoorbeeld voor het bekleden van een trap met tapijt. Deze contactlijm is goed bestand tegen water en vocht. Een 1049 NeoSpray contactlijm gebruik je voor laminaat, fineer en hoogglans materialen. Voor aluminium gebruik je de 1079 AluSpray. Houten en steenachtige ondergronden kun je het best bewerken met 1128 EPDM Spray contactlijm. De grootste kleefkracht vind je in de 1069 PowerSpray contactlijm van Rectavit.

https://www.lijmshop.be