2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

10 belangrijke schoonmaakklusjes

Nee, schoonmaken is niet onze favoriete bezigheid. Toch zijn er dingen die je absoluut niet mag vergeten. Doe de volgende 10 schoonmaakklusjes sowieso voor een schoon en opgeruimd gevoel.

Opruimen

Zorg er in ieder geval voor dat je elke dag even opruimt. Wanneer je 5 minuten per dag even de tijd neemt om rondslingerende spullen op de goede plek te leggen, houd je de rommel beheersbaar. Zorg ook dat je voor jezelf een systeem creëert waardoor je makkelijk weet waar je iets moet neerleggen.

Stofzuigen

Stofzuigen is noodzakelijk. Het is tegelijkertijd rustgevend. Zet een muziekje op en je huis is binnen mum van tijd stofvrij. Heb je niet veel tijd, doe dan telkens één of twéé ruimtes in plaats van het hele huis. Heb je een tapijtvloer, dan moet je ook af en toe een tapijtreinigingsmachine gebruiken.

Ramen lappen

Vieze ramen zijn vreselijk. Tegelijkertijd is het best een vervelend klusje, dat ramen wassen. Doe dat dus ook wanneer het droog weer is met een aangename temperatuur. Zo voorkom je dat je de volgende dag alwéér de ramen kunt lappen.

Tapijt reinigen

Een tapijt is heerlijk zacht aan je voeten, maar vraagt om een grondige schoonmaak. Stofzuigen is soms niet genoeg. Voor een optimaal resultaat heb je een tapijtreinigingsmachine nodig.

Desinfectierondje

Zit je dagelijks thuis achter de pc en pak je iedere avond de afstandsbediening om naar je favoriete tv-programma te zappen? Vergeet dan niet om af en toe met een doekje je toetsenbord en afstandsbediening schoon te maken.

Wasdroger ontpluizen

Een wasdroger is een uitkomst bij slecht weer. Onthoud wel dat deze ook af en toe moet worden schoongemaakt voor een optimaal resultaat. Je moet niet alleen de puisjes uit de pluisfilter zelf halen, maar ook regelmatig even alle randjes en de ruimte rondom de condensor checken op stofjes.

Wc-borstel ontsmetten

Hier kun je bijvoorbeeld een beetje ontsmettingsmiddel en water voor gebruiken. Vergeet ook vooral de steel niet, daar pak je per slot van rekening de borstel vast.

https://omnimar.nl/93-tapijtreinigers

Gerelateerde artikelen

Een badkamer laten renoveren in Antwerpen? Dat is makkelijk kiezen!

Schilderijen als ‘finishing touch’

Contactlijmen van Rectavit

Waarom een dakvenster

Wonen in de omgeving van Den Bosch? Een aankoopmakelaar uit de regio biedt ondersteuning!

Aanrader: Schipper-Ede