2Binsite Artikel Website
Image default
Vervoer en transport

Webwinkel

Het gaat goed met de webwinkels, iets wat niet echt als een verrassing komt maar wel het feit dat er afgelopen jaar een steiging van 18.4 procent is waargenomen. Op een bedrag van 8 miljard betekend dat er dit jaar bijna 44 miljoen euro extra is uitgegeven in webwinkels. Als ik dat geld op mijn bankrekening had kon ik een heleboel leuke dingen doen.

De bron van dit bovenstaande verhaal is een onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland dat door marktonderzoekbureau GFK werd uitgevoerd. Ook het aantal Nederlanders dat wel eens producten koopt via het internet is gestegen met ca 2% naar 87% van de Nederlandse inwoners boven de 15.

Het GFK zag deze grote aantallen niet aankomen, de verwachting was wel dat er groei was in de branche, maar niet in deze extreme aantallen. Het is dan ook banen rapen binnen de branche, meer dan 75% van de webwinkels heeft vacatures open staan. De groei is dan ook met name te vinden in de categorieën fietsen, sportartikelen en bijbehorende accessoires. Ook besteld men steeds vaker dagelijkse boodschappen vanuit de luie stoel, in deze tak is een toename hoger dan 30% waar te nemen. Toch hoeven fysieke winkels zich nog geen gigantische zorgen te maken omdat de totale uitgaven nog slechts 11% is van de totale uitgaven aan producten. Vaak hebben de fysieke winkels tegenwoordig een multichannel strategie die zowel online als offline de wensen en behoeften van consumenten vervuld.

De gigantische groei is ook te merken bij pakketdiensten. Doordat het online pakket versturen steeds populairder wordt nemen ook de omzetten binnen deze branche flink toe. Dit terwijl opmerkelijk genoeg de verzendkosten pakket alleen maar dalen. De transportsector is in ieder geval zeer in zijn nopjes en ziet ook een rooskleurige toekomst tegemoet.

Naar verwachting zal de groei van de online bestedingen zich in de tweede helft van het jaar doorzetten en zullen de online bestedingen over heel 2015 uitkomen op ongeveer 16,5 miljard euro. Aldus een verraste Gino Thuij van het GFK.

http://www.cheapcargo.com/