2Binsite Artikel Website
Image default
Vervoer en transport

Verpakkingsmachines kopen? Welke machine past bij mij?

Veel fabrieken en bedrijven die zich bezighouden met productiewerk kunnen niet zonder een of meer inpakmachines. Een verpakkingsmachine heeft in veel opzichten echte meerwaarde en maakt het productieproces en transport een stuk veiliger, gemakkelijker en uiteindelijk voordeliger. Hoe zit dit precies? Welke pluspunten hebben goede verpakkingsmachines, zoals horizontaalwikkelaars? En, mocht je plannen hebben om een inpakmachine te kopen: waar moet je dan precies op letten? In dit blogartikel zetten we op een rijtje wat een verpakkingsmachine zo fijn maakt en hoe jij de juiste machine kiest voor jouw werkzaamheden!

 

De meerwaarde van inpakmachines in jouw bedrijf

Fabrieken en bedrijven die eigen producten maken en distribueren, meestal met behulp van lopende banden, willen natuurlijk dat hun goederen goed verpakt en vervoerd kunnen worden. Kwalitatief hoogstaande verpakkingsmachines, zoals horizontaalwikkelaars of horizontaalverpakkers, zijn hiervoor onmisbaar. Dit type machine heeft om meerdere redenen veel meerwaarde voor producenten en mensen met een eigen bedrijf.

In de eerste plaats zijn inpakmachines ideaal, omdat je hiermee alle soorten producten en dozen kunt inwikkelen in folie. Dit soort machines zijn erg flexibel in gebruik en kunnen zowel dozen, veelvormige producten en allerlei soorten materialen in plastic wikkelen.

Een tweede pluspunt van een goede verpakkingsmachine is dat je hiermee veel sneller en meer kunt produceren. Door bijvoorbeeld pallets met dozen in te wikkelen, staan de dozen stevig en stabiel en kan de pallet met een heftruck snel in een stellage of een vrachtwagen gezet worden. En hoe sneller je kunt produceren en producten kunt verwerken, hoe meer winst er gemaakt kan worden.

Ten derde is veiligheid natuurlijk een belangrijk aandachtspunt in het productieproces. Met een inpakmachine staan pallets met lichte of zwaardere dozen veel stabieler. De kans dat de stapel met spullen van het pallet afvalt, is na inwikkelen met folie aanzienlijke kleiner. Tijdens het transport via een heftruck of voor een langer traject in de vrachtwagen, is het prettig om de garantie te hebben dat jouw producten, pallets, dozen en goederen veilig staan en niet kunnen omvallen. Gebruikmaken van een inpakmachine biedt deze garantie!

Er is nog een vierde belangrijke plus van het laten inpakken van je producten via een wikkelmachine, namelijk het voorkomen van schade. Inpakmachines als horizontaalwikkelaars beschermen jouw producten optimaal. Zeker als je dure producten en materialen produceert en verkoopt, is het fijn om schade te voorkomen. Een goede verpakking met folie doet dan wonderen. En zorgt ervoor dat bestellingen van jouw klanten veilig, onbeschadigd en droog aankomen. Hierdoor neemt het aantal retourzendingen sterk af en maak je dus meer winst. Ten slotte is er nog een belangrijke pre van inwikkelmachines: het bespaart je enorm veel tijd en energie. Jouw personeel hoeft de pallets of dozen niet meer handmatig in te wikkelen, omdat dit machinaal gebeurt. Reken maar dat jouw personeel blij is met dit soort innovaties!

 

Welke machine kan ik het beste kiezen voor mijn bedrijf? 

Er bestaan uiteenlopende soorten inpakmachines voor bedrijven, fabrieken en producenten in de industriële, transport- of agrarische sector. Een van de beste keuzes die je kunt maken is om een horizontaalwikkelmachine te kopen. Deze machines zijn vooral geschikt voor het stevig inwikkelen van langere producten. Fijn aan horizontaalinwikkelmachines is verder dat je kunt kiezen voor diverse soorten folie. Denk hierbij aan folie dat zichzelf vacuüm zuigt, foam folie of PE luchtkussenfolie. De keuze is aan jou. Naast horizontale inpakmachines zijn er ook nog verticale inpakmachines. Deze zijn vooral geschikt voor het inpakken van vierkante, ronde of minder langwerpige spullen.

 

Kies voor een gespecialiseerd bedrijf en laat je voorlichten

Zoek je voor jouw onderneming een goede inpakmachine, laat je dan adviseren en informeren door een professionele aanbieder. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan, of kies direct voor een offerte op maat.

                                                       

 

https://www.idepack.nl/