2Binsite Artikel Website
Image default
Verbouwen

Wat zijn de voordelen van een aluminium schuifpui?

Ben je op zoek naar een aluminium schuifpui, maar twijfel je of dit de juiste investering is? In deze blog zetten wij de voor- en nadelen voor jou op een rijtje. Zo kun je alle ins-en-outs tegen elkaar afwegen en de juiste beslissing maken! In deze blog lees je eveneens ook of je een schuifpui op maat kan laten maken, of eventueel zelf kan plaatsen.  

Wat kost een aluminium schuifpui? 

Wat een schuifpui gaat kosten, is erg afhankelijk van het type model, afmetingen en het niveau van de isolatie. Aan de hand van deze factoren kun je gemakkelijk de prijs bepalen door deze voorkeuren van tevoren in een rekentool in te voeren.  

Voordelen een rijtje 

Een aluminium schuifpui heeft het voordeel dat het meer ruimte biedt in jouw woonkamer. Door het hoge en grote glas lijkt een ruimte door het lichtinval ruimer. Lichtinval heeft eveneens een tweede voordeel; het bespaart kosten op je energierekening. Meer lichtinval is meer zon, en meer zon is meer warmte. Je bespaart dus op deze manier, eenvoudig stookkosten. Eveneens is dit een ideale doorgang naar jouw tuin in de zomerdagen. 

Een schuifpui is eenvoudig te combineren met een hor gordijn. Het aanschaffen van een schuifpui is niet de goedkoopste investering. Toch is deze investering zeker niet weggegooid geld, de waarde van jouw woning stijgt namelijk bij het aanschaffen van een aluminium schuifpui. Dit materiaal is onderhoudsarm, veilig en erg duurzaam. Dit bespaart dus tijd om de schuifpui te onderhouden en geeft je woning tegelijkertijd een strakke look.  

Nadelen in kaart  

Zoals we al aangaven; “de prijs van een schuifpui is niet de goedkoopste investering”. Toch werpt dit feit zijn vruchten af als je van plan bent om jouw huis in de verkoop te doen. Ondanks dat aluminum onderhoudsvrij is, is glas dat niet. Zeker als je kinderen hebt, zal je dit glas vaak moeten schoonmaken. Met kinderen is een schuifpui sowieso gezien een kwetsbaar opbject. Om ongelukken uit te weg te gaan, is het raadzaam veiligheidsglas aan te schaffen. Dit glas is voorzien van drie lagen glas, waardoor het materiaal zich een stuk beter leent tegen klappen.  

Het werk uit handen nemen?  

Op zoek naar een bedrijf dat aluminium deuren of een schuifpui voor jou plaatst? Dit is namelijk een flinke klus. Het is begrijpelijk dat je het monteren door een professional wilt laten uitvoeren. Ook het meten van de maten van jouw schuifpui, kun je het beste door een expert laten uitvoeren. Gezamenlijk kijkt een expert met jou welke kleur van de schuifpui het beste past in jouw woning.