2Binsite Artikel Website
Image default
Verbouwen

Hout schroeven bestellen, dit moet je weten

In hout schroeven zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat je gebruik zal willen maken van een aangepaste schroef. Voor dit type schroef geldt dan ook dat ze zich goed moet lenen om in een houten oppervlak geïntegreerd te kunnen worden. Wil jij ook graag één of meerdere schroeven aankopen om in hout te kunnen verwerken? Dan is het altijd belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Benieuwd om te kunnen achterhalen om welke factoren het hierbij dan precies gaat? Dan dien je beslist de onderstaande informatie nog verder door te nemen.

Welk type hout schroeven heb je nodig voor je project?

Ben je van plan om hout schroeven aan te gaan schaffen? Dan dient er niet alleen maar een onderscheid te worden gemaakt tussen de standaard exemplaren en de zogenaamde spaanplaatschroeven. Op deze laatste komen we verder op deze pagina nog uitgebreid terug. Dit is echter niet alles. Bovendien is het immers eveneens zo dat je ook aandacht zal willen besteden aan het type kop waarover ze dient te beschikken. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen een cilinderkop, een tellerkop en een zogenaamde bolkop. Even grondig alle verschillende mogelijkheden vergelijken en tegenover elkaar afwegen die op de markt zijn terug te vinden is in ieder geval met zekerheid als een absolute aanrader te bestempelen. Zoveel is wel zeker. 

Over welke aantallen wil je graag komen te beschikken?

Moet je in hout schroeven voor één of meerdere karweien waarvan je op het punt staat om ze uit te gaan voeren? Dan zal je kunnen concluderen dat je naar alle waarschijnlijkheid behoeften zal hebben aan best een groot aantal (verschillende exemplaren). Wil je graag kunnen besparen op de kosten die verbonden zijn aan het bestellen van dergelijke schroeven? Dan kan het een aanrader zijn om rekening te houden met de interessante bespaartips die we hieronder voor jou hebben opgelijst.

  1. Probeer een bepaalde aanbieding of promotie te benutten; 

  2. Tracht de hout schroeven in zo groot mogelijke hoeveelheden aan te kopen; 

In het bijzonder indien je regelmatig in hout moet schroeven kan het zeker interessant zijn om de schroeven in grotere hoeveelheden aan te kopen. Op deze manier zorg je er immers voor dat je altijd over voldoende schroeven beschikt terwijl je tegelijkertijd ook de kostprijs per schroef behoorlijk kan drukken. Deze voordelen zijn uiteraard altijd zeer interessant om op te kunnen rekenen. 

Let op bij het aankopen van spaanplaatschroeven!

Er kan vastgesteld worden dat hout schroeven in de praktijk niet zelden in één adem worden vernoemd met zogenaamde spaanplaatschroeven. Dit gezegd hebbende is het zo dat beide types schroeven toch beschikken over afwijkende eigenschappen. Voor de spaanplaatexemplaren geldt bijvoorbeeld dat ze over het algemeen zijn voorzien van een schroefdraad die wat scherper is. Dit zorgt ervoor dat ze uitstekend geschikt is voor het verbinden van hout dag uit zaagsel of andere kleine houtstukjes bestaat. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld aan spaanplaat, maar ook aan OSB. Anderzijds dient het ook gezegd dat deze scherpere schroefdraad ook snijdt in de pluggen. Omwille van deze reden kan er in die situatie beter gebruik worden gemaakt van gewone hout schroeven. Bekijk ook eens hardhoutschroeven voor als je met hardhout werkt.