2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Een veilige schommel in de tuin van je vakantiehuis? Veranker ze in de grond!

Veel mensen die een vakantiewoning kopen om te verhuren houden daarbij maar wat graag ook rekening met de jongste gasten die er zullen verblijven. Het plaatsen van bijvoorbeeld een schommel in de tuin is iets wat zeer vaak gebeurd. Dat geldt overigens ook voor het voorzien van een trampoline. Beide speeltoestellen zijn de moeite waard om te overwegen, maar het spreekt voor zich dat je wel rekening zal willen houden met de veiligheid. Het laatste wat je namelijk wil is dat je gasten geconfronteerd worden met een gevaarlijke situatie.

Voor een trampoline geldt dat je deze niet moet verankeren in de grond. Dit maakt dat je ze gewoon eenvoudig doorheen je tuin kan verplaatsen. Tijdens het najaar en de wintermaanden kan je ze vervolgens ook eenvoudig ergens binnen opbergen. Voor een schommel geldt dat natuurlijk niet. Wil je er zeker van kunnen zijn dat jouw schommel altijd op de meest veilige manier door je gasten kan worden gebruikt? Dan moet ze worden verankerd in de grond. 

 

Kan je, je schommel zelf verankeren in de grond? 

Een recreatiewoning die in de tuin beschikt over een schommel kan voor heel wat gezinnen extra interessant zijn. De kans is namelijk groot dat zij op zoek zijn naar een verblijfadres waar de kinderen zich (extra) kunnen vermaken. Een schommel kan daar absoluut mee voor zorgen. Heb je een schommel aangekocht en wil je deze op de meest veilige manier in de tuin van je recreatiewoning plaatsen? Dan zal je in eerste instantie gaten moeten maken waar de palen in zullen moeten worden geplaatst.
Tuinderhoud bij je recreatiewoning is uiteraard belangrijk gezien het gegeven dat je er maar een aantal keer per jaar verbijft.

Het eerste wat je dus moet doen voor het verankeren van je schommel is het graven van vier verschillende gaten. Deze gaten dienen over een minimale diepte te beschikken van 30 centimeter. In deze gaten worden de poten van de schommel geplaatst. Kloppen de hoogtes en staat de schommel waterpas? In dat geval zal je aan de slag kunnen gaan met het verankeren. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. De snelste en tevens ook meest handige optie is echter gebruikmaken van snelbeton. 

Snelbeton maken voor het verankeren van de schommel van je recreatiewoning

Het aanmaken van het snelbeton dient te gebeuren rechtstreeks in de gaten die je reeds hebt gegraven. Zorgt er voor dat de gaten niet volledig vol worden gespoten. Wees er bovendien ook altijd zeker van dat je goed de instructies leest die op het pak snelbeton zijn terug te vinden. De juiste verhoudingen hanteren is namelijk erg belangrijk. Van zodra je een afdoende hoeveelheid water in het gat hebt gespoten kan je er de zak snelbeton in leeggieten. Wat je dan moet doen is nog een klein beetje de poot een stukje omhoog trekken. Op deze manier kan de betonmortel zich goed verspreiden over het gat en rond de paal. Zorg er wel voor dat de paal meteen in de juiste positie wordt geplaatst. Snelbeton wordt erg snel hard, namelijk reeds binnen de 15 minuten. Controleer dus altijd zo snel mogelijk of de palen recht staan in de gaten en of de constructie voldoende stevig staat. Is dat het geval? Dan zullen je gasten op de meest veilige manier gebruik kunnen maken van de schommel in de tuin van je vakantiehuis. Zo heeft jouw recreatiewoning er direct een extra sterke troef bij!