2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

De leukste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Bilbao

Bilbao is de grootste stad in het Spaanse Baskenland. Het erfgoed van industriële kracht is zichtbaar in sommige gerenoveerde gebouwen en magazijnen. Bilbao zit vol verrassingen. Op elke hoek wacht iets nieuws om ontdekt te worden.

De vijf meest bezochte plekken in Bilbao

De Baskische stad Bilbao heeft van alles om bezoekers te amuseren, van wereldberoemde kunstmusea tot gastronomische restaurants, trendy wijken, voedselmarkten en veel hedendaagse architectuur.  Als je een auto huurt in Bilbao moet je deze vijf plekken zeker bezoeken:

Guggenheim museum

Waar kun je beter beginnen dan bij dit karakteristieke gebouw aan de Nervión. De helft van het bezoek staat in het teken van het buiten leven, met vloeiende lijnen en coatings in titanium en glas. Voor het geval je het niet weet, het is ontworpen door Frank Gehry en voltooid in 1997 als een onderdeel van een ambitieus regeneratieprogramma om Bilbao op de kaart te zetten. Binnen zijn er 19 galerijen met tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Je vindt er Baskische kunstenaars maar ook tentoonstellingen van David Hockney, Richard Serra en thematische tentoonstellingen die vanuit de hele wereld worden georganiseerd.

Bilbao Cathedral

Opgedragen aan de Apostel Santiago (ook wel Santiago genoemd) werd deze kathedraal in de 15e eeuw gebouwd, zowel in de gotische als de neogotische stijl. Ga naar binnen om de kloosters, versierde altaren (en hun torens) en het museum met heilige kunst te zien.

Bilbao La Vieja

Dit is al snel de meest trendy en populaire wijk van Bilbao geworden. Het staat bekend om de street art, trendy bars en kroegjes maar ook om zijn kleine galerieën en modeboetieks.

Bilbao Maritime Museum

Het Maritiem museum van Bilbao laat de speciale band zien die deze regio heeft met de zee. Je vindt er tentoonstellingen over scheepsbouw en lokale vissers. Bezoekers kunnen een verzameling scheepsmodellen bewonderen en schepen zien die gebouwd zijn op de scheepswerven van Bilbao. Het museum biedt ook verschillende workshops en activiteiten aan.

Rio Nervión

Rio Nervión staat ook wel bekend als Riá de Bilbao en is een rivier die door het stadscentrum stroomt. De meeste bezienswaardigheden liggen langs deze rivier. Het is daarom een ideale stad om per boot te verkennen. Je kunt verschillende activiteiten op het water doen, van kajakken tot een ontspannende tocht met een rondvaartboot.

Waarom een auto huren in Bilbao?

Één van de redenen om naar deze stad te komen zijn de musea en de kunst. Met een auto van autoverhuur in Bilbao kun je naar verschillende plekken in de stad rijden om Bilbao te bekijken en van deze stad te genieten. Op de website vind je zeker een auto die aan jouw behoeften voldoet, of je nou op zoek bent naar een goedkope auto of je een auto wil huren voor een speciale dag. De autoverhuur in Bilbao biedt een scala aan economische en luxe modellen. Op autospanje.nl vind je wat je zoekt. Net als thuis wordt er in Bilbao aan de rechterkant gereden en aan de linkerkant ingehaald. Rijden in en rond de stad is eenvoudig. Hou wel de tolwegen in de gaten. Er moet vaak tol betaald worden op de hoofdwegen van het land. De schilderachtige kleinere wegen zijn gratis, maar dan duurt je rit wel langer. Snelheidslimieten variëren en worden goed aangegeven (van 50 km/h in steden tot 120 km/h op snelwegen).

https://www.autospanje.nl