2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

De Beste Reistijd voor een Onvergetelijke Kenia Safari

Voordat we dieper ingaan op de prachtige wildparken die Kenia te bieden heeft, laten we eerst de beste reistijd verkennen voor een Kenia Safari. Over het algemeen zijn de maanden januari tot en met maart en juli tot en met oktober de meest aanbevolen periodes om Kenia te bezoeken voor een safari.

Het Droge Seizoen – Januari tot en met Maart en Juli tot en met Oktober

Deze maanden vallen samen met het droge seizoen, wat betekent dat de dieren zich in grotere aantallen rond de waterbronnen verzamelen. Dit verhoogt uw kans op het spotten van wilde dieren enorm. Maar het droge seizoen biedt niet alleen voordelen voor het bekijken van dieren in het wild. Het zorgt ook voor een aangename reiservaring met mildere temperaturen en minder regen.

Het Great Migration Spektakel

Als u droomt van het bijwonen van het Great Migration-spektakel in Masai Mara, dan zijn de maanden juli tot en met oktober ideaal. In deze periode migreren miljoenen wildebeesten en zebra’s vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia. Dit is een van de meest indrukwekkende natuurfenomenen ter wereld en een ervaring die u niet mag missen.

Wat Kunt U Verwachten Tijdens Uw Kenia Safari?

Een Keniaanse safari belooft een avontuurlijke en opwindende reis door enkele van de meest diverse en spectaculaire landschappen van Afrika. Onze wildparken zijn rijk aan biodiversiteit en bieden de mogelijkheid om een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren te spotten, waaronder de beroemde ‘Big Five’ (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn).

Ervaren en Deskundige Gidsen

Onze safaritours worden geleid door ervaren en deskundige gidsen die goed bekend zijn met de lokale flora en fauna. Ze zullen hun uitgebreide kennis met u delen en u wijzen op interessante feiten en gedragingen van de dieren die u tegenkomt. Dit voegt een diepgaand inzicht toe aan uw safari-ervaring.

Verleng Uw Kenia Safari

Na uw Kenia safari heeft u de mogelijkheid om uw reis af te sluiten met een strandverlenging aan de prachtige Keniaanse kust of op het betoverende eiland Zanzibar in Tanzania. Dit biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen en na te genieten van uw avontuurlijke reis.

Kortom, een Keniaanse safari is niet zomaar een reis; het is een reis naar het hart van de Afrikaanse wildernis, waar u oog in oog komt te staan met enkele van ‘s werelds meest majestueuze wezens en de schoonheid van de natuur in zijn puurste vorm kunt ervaren. Mis deze kans niet om onvergetelijke herinneringen te creëren tijdens uw Kenia safari.

https://avtours.nl/safari-afrika/safari-kenia/