2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Belangrijke tips voor je eerste Afrika Safari!

Er zijn zo van die zaken of reizen die op het verlanglijstje van heel wat verschillende mensen zijn terug te vinden. Eén van de zaken die op dat vlak vaak aan bod komt is het ondernemen van een zogenaamde Afrika Safari. Wanneer je ervoor kiest om een dergelijke reis te gaan ondernemen spreekt het voor zich dat je, je niet alleen zal begeven in een bijzondere omgeving, daarnaast zal je ook met zekerheid tal van unieke momenten kunnen beleven. Ben jij ook van plan om zo’n vakantie te gaan ondernemen? Dan is het zeker interessant om aandacht te geven aan onderstaande tips. 

Tip 1: Denk goed na over de kleding die je gaat dragen

De eerste belangrijke tip die we moeten geven met betrekking tot het ondernemen van je eerste Afrika safari heeft te maken met de kleding die je gaat dragen. Op dit vlak dien je er rekening mee te houden dat het vaak wordt aangeraden om toch ook iets warmere kleding te dragen. Dat is het gevolg van het feit dat je tijdens het ondernemen van een safari vaak plaats neemt in een open jeep. Ondanks het feit dat het in Afrika uiteraard doorgaans behoorlijk warm is kan iets warmere kleding meenemen tijdens een safari allerminst een overbodige luxe zijn. Let hier dus absoluut voor op. 

Naast bovenstaande moet je er ook rekening mee houden dat het niet wordt aangeraden om tijdens een Afrika safari opvallende, kleurrijke kleding te dragen. In plaats daarvan zijn het vooral de zogenaamde aardetinten die worden aanbevolen. Het loont dus de moeite om ervoor te zorgen dat je zeker één of meerdere kledingstukken in een dergelijke kleur in je koffer hebt zitten. 

Tip 2: Een goede camera met zoomlens is erg belangrijk

Het spreekt voor zich dat je er niet zomaar elke dag voor zal kiezen om een Afrika safari te ondernemen, integendeel. Omwille van die reden is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je gebruik gaat maken van een kwalitatieve camera, bij voorkeur ook in combinatie met een krachtige zoomlens. Vergeet niet dat heel wat dieren zich toch op een bepaalde afstand van je rijtuig zullen bevinden. De mogelijkheid hebben om zeer diep in te zoomen is dan ook geen overbodige luxe. Alleen op deze manier voorkom je dat je iets zal missen van de actie die zich zal ontvouwen. 

Tip 3: Onderneem een Afrika Safari tijdens de beste periode

Wanneer je echt op de meest optimale wijze wil kunnen genieten van een Afrika safari zal je tot de conclusie komen dat je er goed aan doet om een dergelijke safari te gaan ondernemen in de maanden juni tot en met september. Dit is de periode die wordt aangemerkt als de zogenaamde droge periode. Kenmerkend voor deze periode is zoals de naam je reeds aangeeft dat er geen regen valt. Dat is niet alleen aangenaam voor jou als reiziger, daarnaast raakt ook het drinkwater voor de dieren op. Dit zorgt ervoor dat ze zich gaan verzamelen rondom de resterende drinkplekken. Bovendien is het gras in deze periode ook erg laag waardoor je veel eenvoudiger alle wilde dieren kan spotten. Deze periode is dus duidelijk de beste voor jouw volgende Afrika safari!