2Binsite Artikel Website
Image default
Tweewielers

Wij vertellen u alles over het rijden van een Fatbike in Nederland

Fatbiken, ook wel fatbiken of fatbiken genoemd, is de sport van fietsen met banden die breder zijn dan normale fietsen (meestal meer dan 2 inch). Fatbiking kan worden uitgevoerd op elk oppervlak dat openstaat voor fatbiking, maar komt in de winter vaak voor op besneeuwde oppervlakken, inclusief onverzorgde paden in bossen en beboste gebieden, grindwegen en met sneeuw bedekte verharde wegen.

Wat is een fatbike?

Een fatbike is een fiets met grote banden die meestal 4 of meer breed zijn. De dikke banden op een fatbike zorgen voor betere tractie en kunnen op oppervlakken zoals zand, sneeuw en grind rijden. Er zijn veel verschillende soorten fatbikes, maar de meest populaire hebben 29 wielen. Ze hebben ook een extreem laag frame waardoor er meer bodemvrijheid is en het voor de berijder gemakkelijker wordt om steile heuvels op te rijden en over obstakels te rijden.

De voordelen van fatbiken

Als je de aanschaf van een fatbike overweegt, of als je er een hebt en meer wilt weten over hoe je deze het beste kunt gebruiken, dan is dit de blogpost voor jou. Hier zullen we bespreken wat fatbikes zijn, wat ze kunnen doen en wat nuttig advies geven.
De voordelen van het bezitten van een fatbike zijn talrijk – ze stellen je in staat om paden buiten de gebaande paden te verkennen; ze zijn lichter dan andere fietsen, dus je lichaam wordt minder belast; in de wintermaanden, wanneer de meeste andere fietsen in schuren staan, is je fatbike klaar voor actie; en veel mensen die vanwege hun gewicht moeite hebben met het fietsen op gewone fietsen, merken dat fietsen met dikke fietsen voor hen mogelijk is.

Hoe te beginnen met fatbiken

Fatbikes zijn een type fiets dat is ontworpen om in sneeuw en zand te rijden. De banden hebben grote lagedrukbanden waardoor het makkelijker is om op zachtere ondergronden zoals sneeuw en zand te rijden. Woon je ergens waar het veel winterweer is, dan is fatbiken misschien wel de perfecte hobby voor jou! Zo begin je met fatbiken:
-Koop de juiste uitrusting: denk na over uw locatie en kies welke uitrusting het beste bij u past. Woon je bijvoorbeeld in een gebied waar weinig sneeuw of zand ligt, dan heb je waarschijnlijk niet meer nodig dan je gewone fietsuitrusting.

Tips voor fatbike-beginners

Fatbikes zijn een uitstekende keuze voor klanten die op zoek zijn naar een alternatieve manier om zich te verplaatsen, maar zorg ervoor dat je bekend bent met hoe ze werken voordat je aan je eerste rit begint. Hier zijn een paar tips die u op weg kunnen helpen:
– Het eerste wat je nodig hebt is een fatbike. Er zijn talloze verschillende modellen en typen, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u er een koopt. De juiste fiets hangt af van het soort terrein of klimaat waarin u wilt rijden.
– De volgende stap is de fietsopstelling. Verschillende fietsen hebben verschillende afstellingen en het is belangrijk om te weten wat voor soort pedalen en versnellingssysteem je fiets heeft, zodat je tijdens de rit snel kunt bijsturen indien nodig.

De toekomst van fatbiken

Fatbikes bestaan ​​al sinds de jaren tachtig, maar pas de laatste jaren zijn ze populair geworden bij Amerikaanse rijders. Een fatbike is een fiets met hele brede banden en een grote bodemvrijheid om door sneeuw, zand of moerassen te rijden. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen zijn gaan rijden op plaatsen waar ze voorheen nooit zouden komen. Sommige van deze mensen zijn beginnende wielrenners die nog niet klaar zijn voor een racefiets, en sommige mensen zijn doorgewinterde fietsers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Wat je reden ook is, fatbikes bieden een opwindende nieuwe manier van rijden. De fietsen zijn er in verschillende modellen en stijlen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van het type terrein dat je wilt verkennen.

In Nederland

Een Nederlander op een fatbike is vrij zeldzaam, aangezien Nederland veel heuvels heeft en niet veel mensen dit type fiets hebben. Maar het wordt hier en ook in andere landen steeds populairder, dus er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je gaat fietsen. Het eerste is dat fatbikes zwaarder zijn dan gewone fietsen – ze kunnen tot 50 pond wegen en het is even wennen. Ze passen in geen enkel fietsenrek, dus je hebt een extra lange nodig als je ze op je auto wilt zetten of mee wilt nemen met het openbaar vervoer. En omdat ze zwaarder en omvangrijker zijn, zijn ze moeilijker bergopwaarts te trappen dan lichtere fietsen. Maar als je eenmaal bergafwaarts gaat, voelt het geweldig!

Koop online

Fatbikes bestaan ​​al jaren, maar zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. Wat zijn de voordelen van fatbikes? Ze kunnen geweldig door sneeuw en diepe poeder gaan omdat ze brede banden hebben en erop kunnen drijven. Ze staan ​​er ook om bekend dat ze goed zijn in het beklimmen van steile heuvels omdat de fiets zwaarder is dan een traditionele fiets en meer grip op de grond heeft.

Bekijk webshop: www.fastfuriousscooters.nl