2Binsite Artikel Website
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstgras in de tuin aanleggen

Wil jij graag een tuin die er altijd strak en verzorgd uitziet zonder dat je daar constant mee bezig moet zijn? Wil jij graag jouw gazonnetje altijd in perfecte staat hebben? Dan is kunstgras de ideale uitkomst. Kunstgras aanleggen in de tuin zorgt ervoor dat jouw tuin er altijd mooi uitziet, scheelt jou veel werk en heeft nog veel meer voordelen. Alles weten over kunstgras? Wil jij ook kunstgras in de tuin? Lees dan even verder!

Kunstgras in de tuin: Voor iedereen een topidee

Kunstgras heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is dan ook steeds vaker te zien in tuinen of op andere plekken. Mensen leggen kunstgras in de tuin, op het balkon, in de overkapping of serre of waar dan ook. Dat kunstgras zo populair is geworden heeft meerdere redenen. Een van die redenen is dat de kwaliteit van het product enorm is toegenomen. Eerder werd kunstgras bijvoorbeeld erg heet wanneer de zon er veelvuldig op scheen. Hierdoor vonden mensen het niet fijn om kunstgras in de tuin te hebben. Bij het kunstgras van tegenwoordig is dit probleem opgelost. Hierdoor blijven er eigenlijk alleen nog maar pluspunten over wanneer men het heeft over kunstgras.

Voordelen van kunstgras in de tuin

– Kunstgras zorgt ervoor dat je minder onderhoud hebt aan jouw tuin.
– Je hoeft je gazon niet meer te sproeien en bespaart dus water.
– Kunstgras gaat lang mee.
– Het kunstgras van tegenwoordig wordt niet meer zo heet als eerder.
– Jouw tuin heeft altijd een groen grasmatje door het aanleggen van kunstgras.
– Kunstgras is comfortabel om op te zitten, liggen, relaxen, spelen en nog veel meer.
– Het aanleggen van kunstgras is zeer eenvoudig.

Zelf kunstgras aanleggen

Kunstgras zou jij, ongeacht of je nou heel handig bent of niet, zelf aan kunnen leggen in jouw tuin. Hoe dat moet? Heel eenvoudig. Graaf het gedeelte waar jij graag kunstgras wilt hebben 10 centimeter af en stort dit vol met wit zandbakzand. Ga hier met een wals of trilplaat overheen en werk de randen af met een dun trottoirbandje. Rol het kunstgras vervolgens uit en snijd de randen zorgvuldig af. Als laatste moeten er even een paar speciale kunstgrashaken of -pennen worden geplaatst om te voorkomen dat het gras gaat opwaaien. Wanneer deze stappen allemaal zijn voltooid dan ben je al klaar. Kind kan de was doen!

Wil jij kunstgras in jouw tuin, vraag jij je af welk kunstgras voor jou het meest geschikt is of wil je hulp bij het aanleggen van kunstgras? Neem dan even contact met ons op voor een geheel vrijblijvende aanvraag. Kunstgras in de tuin aanleggen Kunstgras in de tuin aanleggen.

https://www.kunstgrashasselt.nl/