2Binsite Artikel Website
Image default
Horeca

Zo kies je de juiste horeca vriezer uit

Een horeca vriezer is bijna van noodzaak als je met etenswaren werkt. Het is belangrijk dat etenswaren voor een lange tijd goed blijft. Het aantal soorten horeca vriezers die beschikbaar zijn is aanzienlijk veel. Het vinden van de juiste vriezer hangt af van jouw specifieke situatie.

Soorten horeca vriezers

Een vriezer is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat bedoeld is om levensmiddelen te bewaren onder het vriespunt. Zo zijn er dus vrieskisten, vrieskasten, snel vriezers, vrieswerkbanken en vriescellen.

De vrieskist

Een vrieskist is een vriezer in als het ware in de vorm van een kist. Vrieskisten zijn in de breedte groot terwijl zij in de hoogte relatief laag zijn. Zo wordt de vrieskist van de bovenkant opengemaakt en afgesloten.

De vrieskast

Een vrieskast werkt hetzelfde als een vrieskist. Het verschil zit hem in de vorm, een vrieskast is in de lengte groter dan in de breedte. Hierdoor heeft een vrieskast de deur aan de voorkant zitten in plaats van bovenop. Ook zijn vrieskasten beschikbaar in versies met glazen deuren zodat etenswaren makkelijker gevonden kunnen worden zonder de deur open te maken.

De snel vriezer

Een snel vriezer is bedoeld om product snel op de juiste temperatuur te brengen. Als een product Snel bevroren moet worden kan deze in de snel vriezer geplaatst worden. Snel vriezers zijn relatief klein en hebben dus een beperkte capaciteit aan de hoeveelheid etenswaren die erin geplaatst kunnen worden. De meeste snel vriezers hebben ook een ontdooi functie. Een snel vriezer kan zowel temperaturen boven de nul als onder de nul halen.

De vrieswerkbank

Een vrieswerkbank heeft twee functies, hij kan zowel etenswaren bewaren als etenswaren bovenop bereiden. Een vrieswerkbank is dus een vriezer en een werkbank in één. Een vrieswerkbank heeft aparte segmenten onder het tafelblad. Het aantal segmenten hangt af van hoe groot de vrieswerkbank is. Een vrieswerkbank is ideaal voor het opslaan van etenswaren waar herhaalde keren per dag bijgekomen moet worden.

 

De vriescel

Een vriescel is een vriezer die de meeste inhoud heeft. Een vriescel is meestal zo groot dat een persoon er zelf in kan staan. Dit is ideaal wanneer een horecabedrijf een grote hoeveelheid etenswaren moet invriezen en bewaren.

Kiezen uit de juiste horeca vriezer optie

Om uit te zoeken welke horeca vriezer je nodig hebt moet je kijken naar de situatie waar jouw bedrijf zich in bevindt. Is het een relatief groot horecabedrijf en is het nodig om veel etenswaren in te vriezen, dan kan een vriescel daar goed bij helpen. Is het een relatief klein horecabedrijf en is er dus minder behoefte aan veel opslag, dan kunnen vrieskisten of vrieskasten een betere optie zijn. Zijn er speciale omstandigheden waar etenswaren zo snel mogelijk bevroren moeten zijn, dan kan een snel vriezer een goede oplossing voor zijn. Is er behoefte aan een horeca vriezer dicht bij de werkplek dan kan een vrieswerkbank daar beter bij helpen.

Een aantal opmerkingen

Er bestaat niet alleen in de soort horeca vriezer, maar ook kunnen dezelfde vriezer van andere fabrikanten van elkaar verschillen. Zo kan de ene vriezer efficiënter draaien dan andere vriezers. Een vriezer kan dus voor minder elektriciteit en milieuvriendelijker draaien. Vriezers kunnen ook bijvoorbeeld een aantal extra functies hebben zoals snel ontdooien. Ook kunnen bepaalde vriezers betere klantenservice hebben. Zo kunnen er bij mankementen bij de ene fabrikant sneller gehandeld worden dan bij andere fabrikanten.

 

Kijk voor het aanbod horeca vriezers eens op Horecatraders.com.

 

 

Gerelateerde artikelen

Hippe Koffie kar huren voor jouw evenement?

Laat je helpen door de catering in Drachten

Smoothiebar op je werk, leuk hoor!

Organiseer je ook een leuke familiedag in Twente?

Leuk feest feest organiseren? Tover iedere locatie om tot een echt café

Zorg dat je elektrische apparaten langer mee gaan