2Binsite Artikel Website
Image default
Tuin en buitenleven

Een loungeset kopen: Waar moet ik op letten?

Wil je graag een nieuwe loungeset kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Lees dit artikel dan snel verder en kom precies te weten welke loungeset voor jou geschikt is! Het is nog vroeg in het voorjaar, maar een loungeset kopen kan vanaf nu al!

Met de komst van een loungeset in je tuin haal je het comfort van binnen naar buiten. Urenlang genieten in je luxe loungeset en genieten van het zonnetje met een lekker biertje of wijntje “on the side”. Een loungeset is geschikt voor meedere personen en daardoor ideaal om met het hele gezin lekker te vertoeven. Erg populair is de gevlochten wicker loungeset die het hele jar door buiten kan blijven staan. 

Welk type loungeset past bij mijn tuin?

Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, uitvoeringen en kleuren. Heb je al voor jezelf duidelijk waar in je tuin de loungeset komt te staan? Komt hier een hoekbank loungeset goed tot zijn recht, of is de ruime meer geschikt voor een loungeset met stoelen en een bank? Sommige loungesets beschikken over losse stoelen, waardoor de opstelling kan varieren. Bij een loungeset met een hoekbank is dit moeilijker. Het is raadzaam om de afmetingen van je tuin vooraf te meten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als de tuinset net niet goed past.

Kan ik ook eten aan de loungeset?

Wil je graag eten aan de loungeset? Kies dan voor een dining loungeset. Deze loungesets beschikken over een hoge tafel waardoor er makkelijk aan gegeten kan worden. Deze sets bestaan over het algemeen ook uit losse stoelen die perfect aansluiten bij de hoge tafel. Er zijn modellen verkrijgbaar voor 4-6 en zelfs 10 personen. Denk er dus over na voor hoeveel personen er plaats moet zijn bij de tuinset. De hoekbank loungesets hebben vaak een lage tafel, die niet ideaal is om aan te eten. De lage tafels zijn wel perfect geschikt voor het plaatsen van een bijvoorbeeld drankjes en kaarsjes.

Geniet extra lang van de comfortabele kussens 

Natuurlijk wil je dat de kussens van je loungeset zo lang mogelijk meegaan. Het is raadzaam om de kussens iedere dag droog en netjes op te bergen. Denk bij de aanschaf van een lougeset ook eens de opberg opties voor de kussens. Een kussenbox biedt de perfecte optie om de kussens veilig en droog op te bergen.Ook als de loungeset onder een overkapping staat kan het gebeuren dat er vocht in de kussens trekt. De kleur zal dan sneller wegtrekken, en dat zou zonde zijn. 

https://www.heuts.nl/tuinmeubelen/alle-tuinmeubelen/loungeset