2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Smart home: het huis van de toekomst

Als je rondkijkt in je huiskamer dan staan er vast een flink aantal apparaten die allemaal goed hun werk doen. Toch is het gek dat deze apparaten onderling niet samenwerken. Het idee van een smart home is om een eco systeem te creëren van apparaten die allemaal samenwerken. Daarom in dit artikel een aantal voorbeelden van systemen.

Een thermostaat die te bedienen valt via de smartphone. Dit maakt het mogelijk op vaste verwarmingsprogramma’s in te stellen. Zo weet je zeker dat je niet onnodig stookt maar wel thuiskomt in een warm nest. Ook kan je altijd op afstand de verwarming hoger of lager zetten. Je hebt een perfect inzicht in je verbruik en kan er voor zorgen dat jouw huis groener wordt.

Verlichting die aangesloten is op de WiFi. Philips is dit moment koploper met haar Hue systeem. Dit systeem zorgt er voor dat alle lampen in huis bediend kunnen worden door een simpele druk op de smartphone. Voordeel: als je eenmaal warm op de bank ligt hoef je er niet uit om de verlichting bij te stellen. Je kan natuurlijk wakker worden door je verlichting te synchroniseren met je wekker. Uiteraard zijn er nog wel honderden andere toepassingen te bedenken die het allemaal soepel laten verlopen.

De huiskamer is niet compleet zonder een hub. Een centraal punt waar alle apparaten bediend kunnen worden. Hier is op dit moment een ware strijd tussen de tech reuzen gaande. Google lanceerde begin dit jaar een compleet platform voor dit type apparaten. Amazon heeft met Alexa een goede tegenstrever. Apple hobbelt nu nog achter de meute aan maar komt 9 februari met de HomePod. Deze speaker brengt niet alleen goed geluid naar voren, deze is ook uitgerust met Siri. Hierdoor kunnen huiskamers via spraakbesturing aangestuurd worden.

Wil je meer lezen over de wondere wereld van de Smart home? Kijk dan eens op Hippeproducten.nl

http://Hippeproducten.nl