2Binsite Artikel Website
Image default
Toerisme

Een strandtent in Scheveningen

Lekker weg in eigen land. Het kan nog steeds prima en bij de favoriete uitjes in eigen land heeft een dagje Scheveningen een vaste en prominente plaats ingenomen. In de zomer moet je altijd tenminste een dag naar de badplaats bij Den Haag. Of je nou alleen gaat of met een groep, in Scheveningen is altijd genoeg te doen. Ga je met een groep, dan doe je er verstandig aan een strandtent in Scheveningen te selecteren en daar je begin- en eindpunt van maken.

Begin en eindig de dag in de strandtent in Scheveningen

Behalve dat het goed toeven is in de strandtent in Scheveningen, is het in groepsverband altijd handig een plek af te spreken om de dag te beginnen, af te sluiten en als plek aan te wijzen waar je naartoe gaat als je de rest van de groep uit het oog verloren bent. Voor je gaat genieten van alles wat Scheveningen te bieden heeft, neem je koffie en een broodje in de leukste strandtent in Scheveningen. 

Must see: Kurhaus, Pier en Madurodam

Of er genoeg te beleven is in Scheveningen? Dat is er zeker. Natuurlijk wil je de bekende plaatsen zien. Dat is bijvoorbeeld de Pier en het Kurhaus, het bekende hotel dat er al staat vanaf 1886 en waar al menig beroemdheid de nacht doorbracht. Eigenlijk moet je ook even een bezoek brengen aan Madurodam, ‘klein Nederland’. Het blijft fascinerend om Nederland in miniatuurvorm te zien. 

Maak een heerlijke wandeling door de haven van Scheveningen

Ga je in de zomer en ben je een watersporter? Dan is Scheveningen het walhalla. Je kunt er alle watersporten beoefenen in speciaal daarvoor gereserveerde delen van strand en zee. Je kunt er volleyballen en ook gewoon heerlijk liggen bakken op een van de vier stranden die het Scheveningen is. Niets doen kan nergens beter als in Scheveningen namelijk. Tussendoor kun je een wandelingetje maken over de boulevard en door de haven van Scheveningen. 

Scheveningen heeft een eigen wapen

Scheveningen geldt als een van de acht districten van Den Haag en meteen ook de meest opvallend. Scheveningen is nooit een zelfstandige gemeente geweest, al heeft het wel een eigen wapen dat zelfs officieel erkend is door de gemeente Den Haag. Scheveningen was aanvankelijk een oord voor vissers. Later trokken kunstenaars massaal naar de plaats onder de rook van Den Haag en tegenwoordig verdienen de mensen er hun geld vooral met toerisme. 

De jaarlijkse tradities met onder meer de Nieuwjaarsduik

Is het weer minder geschikt voor het strand? Bezoek dan het gezellige centrum, ontdek Muzee Museum en geniet van de sculpturen in zee museum Beelden aan Zee. Scheveningen kent ook een aantal jaarlijkse tradities, zoals de Nieuwjaarsduik, Vlaggendag en vuurwerk in de zomer. In Scheveningen vind je ook het immense Panorama Mesdag, ook zeer de moeite waard. 

Hapje eten in de strandtent in Scheveningen

Scheveningen is ook bars, restaurants en gokhallen. Het is heerlijk stappen en in Scheveningen vind je zoveel eettenten, dan de conclusie gerechtvaardigd is dat je er alles kunt eten. En natuurlijk eindig je weer bij de strandtent in Scheveningen. Een dagje Scheveningen maakt hongerig en ook in de betere strandtent in Scheveningen kun je prima een hapje eten. En dat in een altijd geanimeerde sfeer.

 

Gerelateerde artikelen

Backpacken in Azië

Ontdek prachtige bestemmingen tijdens een rondreis door Italië of Spanje

Dromen in Twente

Kom samen op een van de meest bijzondere vergaderlocaties in Brabant

Goedkope last minutes

Alles over managementopleiding in de hospitality en toeristische sector